Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštićeni proizvodi
  • 28.04.2022. 08:30
  • Krapinsko-zagorska, Krapina

Predstavljen Katalog hrvatskih zaštićenih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

U cilju promocije hrvatskih zaštićenih proizvoda Ministarstvo poljoprivrede je izradilo Letak namijenjen potrošačima i Katalog hrvatskih zaštićenih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Foto: Igor Čolaković
  • 140
  • 29
  • 0

Bliži se 5. Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda koji će se održati 7. svibnja ove godine u gradu Krapini na lokaciji Šetalište hrvatskog narodnog preporoda.

Ova lokacija je izabrana s obzirom na to da su, uz već registrirane nazive Zagorski puran i Zagorski mlinci, posljednja dva naziva registrirana na EU razini upravo iz ove Županije, a riječ je o oznakama Zagorski štrukli/Zagorski štruklji i Zagorski bagremov med.

Organizira ga Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Gradom i Krapinsko-zagorskom županijom, a vrijeme trajanja sajma je od 10:00 do 20:00 sati.

U cilju promocije hrvatskih zaštićenih proizvoda Ministarstvo poljoprivrede je izradilo Letak namijenjen potrošačima i Katalog hrvatskih zaštićenih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a svi detalji se nalaze na ovdje.

Održiv razvoj i jačanje turizma

"Ministarstvo poljoprivrede puno ulaže u politiku kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda budući da u tome vidimo priliku za podizanje konkurentnosti naših proizvođača, kao i za njihovo bolje pozicioniranje na sve zahtjevnijem tržištu" izjavio je državni tajnik Zdravko Tušek te pozvao i izrazio želju da ovogodišnji Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda bude posjećen u što većem broju.

Ne propustite 5. Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda

Kako kaže, prepoznatljivost proizvoda povezana je i s prepoznatljivošću područja na kojem se proizvodi, a što doprinosi jačanju turizma, ali i održivom razvoju ruralnih područja.

"Sve navedeno doprinijelo je da danas imamo 35 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda čiji naziv je registriran kao zaštićena oznaka izvornosti ili zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla na razini cijele Europske unije što nas, kao najmlađu državu članicu, svrstava na visoko sedmo mjesto u EU", zaključio je.  


Tagovi

Sajam Zaštićeni proizvodi Zdravko Tušek Letak Katalog


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo