Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slaninijada
  • 05.02.2020. 13:30
  • Osječko-baranjska, Belišće

Prava domaća slanina: ona mesnata ili sapunjara?

Na odmorištu Drava u Bistrincima održano je jubilarno, 10. natjecanje u pečenju slanine - Slaninijada.

Foto: Facebook/ grad Belišće
  • 1.395
  • 296
  • 0

Na odmorištu Drava u Bistrincima održano je jubilarno, 10. natjecanje u pečenju slanine - Slaninijada. Više od 40 natjecatelja sudjelovalo je u ovom zanimljivom događanju koje već godinama organizira Udruga športskih ribolovaca "Podravac“ Bistrinci, uz potporu Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, a koje je popratila ekipa Osječke televizije.

Osim lokalnog stanovništva, na Slaninijadi su sudjelovali i natjecatelji iz mađarskog Beremenda te slovenskog grada Krško. Prvenstveni je cilj bio zabaviti se, a natjecanje je usput jer su i ukusi drugačiji. Nekima se sviđa mesnata dok drugi misle kako je prava i jedina - sapunjara. Uvjet sudjelovanja je bio komad slanine od 200 do 400 grama, a svaki od natjecatelja je imao i neki svoj tajni sastojak. 

“Naša tradicija je različita. Oni koji se spremaju na natjecanje nerado govore koje sastojke stavljaju, što stave da to bude specijalitet o kojem svi govore“, rekao je Osječkoj televiziji Milan Borić predsjednik Udruge športskih ribolovaca "Podravac“ Bistrinci.

Ova manifestacija izvrsna je i prilika za promociju gastro ponuda ovog slavonskog kraja. "Poznati smo po uzgoju svinja, slanini pa negdje i po čvarcima, ali ovo je stvarno naša gastro delicija koja će se tražiti u turističkoj ponudi", tvrdi Janja Čeliković, direktorica Turističke zajednice grada Belišća.

Dok su natjecatelji pekli slaninu, svi ostali su mogli, osim u prirodi odmorišta Drava, uživati u raznim delicijama koje su pripremali bistrinački ribiči i njihove članice.

Više o natjecanju možete pogledati u videu:


Tagovi

Slaninijada Slanina Natjecanje Belišće Bistrinci


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]