Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razmjena sjemena
  • 28.02.2017. 19:00

Posjetite predavanje i razmjenu sjemena u Osijeku

Udruga OSPERA vas poziva na razmjenu sjemena i predavanje "Sjemenarstvo na kućnom pragu" koje će biti održano u subotu, 04. ožujka 2017. godine u Osijeku. Prijavite se i obogatite razmjenu!

Foto: Udruga
  • 1.497
  • 177
  • 0

Udruga OSPERA vas poziva na razmjenu sjemena i predavanje "Sjemenarstvo na kućnom pragu" koje će biti održano u subotu, 04. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati, u prostoru Gradske četvrti "Gornji grad", Trg Lava Mirskog 1 u Osijeku.

Predavanje će održati Sunčana Pešak, agronomka i permakulturna dizajnerica. Na razmjeni sjemena bit će inicijativa "Volim rajčice", udruga OsVrt, Solidarna Eko Grupa Osijek, Tranzicijska Pula i mnogi drugi.

Očuvanje starinskih sorti

Uz udrugu OSPERA razmjenu će obogatiti predavanje Sunčane Pešak o sjemenarstvu na kućnom pragu. Što mi kao pojedinci možemo učiti za očuvanje starinskih sorti kojih je sve manje. Koje su prednosti sadnje starinskih sorti i demonstrirat će na par praktičnih primjera kako pravilno čuvati sjeme. Zainteresirani mogu tijekom trajanja razmjene saznati više o ovoj grupi i uključiti se u inicijativu.

Uz udrugu OSPERA razmjenu će obogatiti predavanje Sunčane Pešak o sjemenarstvu na kućnom pragu.

Svoj kutak na razmjeni će imati i grupa entuzijasta "Volim Rajčice" koja je unatoč lošoj 2016. godini uspjela umnožiti sjeme 60-ak vrsta rajčica. Probrane sorte sjemena će biti izložene i spremne za razmjenu.

Prijavite se i obogatite razmjenu

Uvijek vrijedni i aktivni članovi udruge Osvrt-a koji na urbanim vrtovima uzgajaju svoje povrtnice također će biti na događaju i donijeti će sadnice i sjeme koje su vrijedno uzgojili tijekom prošle godine.

Ovim putem pozivaju se sve zainteresirane grupe, inicijative, udruge i građani koji bi sudjelovali u razmjeni, da se prijave pomoću obrasca OVDJE kako bi osigurali adekvatan prostor za izlaganje i razmjenu sjemena. Ako imate sadnice, reznice, autohtone sorte sjemena, prijavite se i obogatite razmjenu.

Obrazac za prijavu i informacije o razmjeni možete potražiti na Facebook stranici "Ospere". Ulaz na razmjenu je besplatan, kao i sva popratna događanja.

Foto: Udruga "Ospera"/Facebook


Tagovi

Udruga OSPERA Razmjena sjemena Predavanje Osijek


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.