Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 03.10.2016. 18:00

Posjetite 19. Osječki jesenski sajam!

19. Osječki jesenski sajam održat će se od 07. do 09. listopada 2016., a bit će mjesto okupljanja gospodarstvenika široko sadržajnog programa s naglaskom na poljoprivredu.

  • 1.922
  • 94
  • 0

U uobičajenom terminu od 07. do 09. listopada, Osječki sajam d.o.o. organizator je 19. Osječkog jesenskog sajma, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, a u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Osijek, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije i Obrtničkom komorom Osječko-baranjske županije. Sajam će se održati na sajamskom prostoru Pampas.

19. Osječki jesenski sajam je mjesto okupljanja gospodarstvenika široko sadržajnog programa s naglaskom na poljoprivredu (ratarstvo, poljoprivredna mehanizacija), pčelarstvo, prehranu, stanovanje, graditeljstvo, opremanje i autohtone proizvode naše regije.

Posebno ističemo četiri organizacijske cjeline:

  • 21. Nacionalno ocjenjivanje meda
  • 3. Izložba ženskog poduzetništva
  • grupni nastup i predstavljanje gospodarstvenika članica HGK, te obrtnika članica Obrtničke Komore Osječko-baranjske županije
  • organizirani nastup mađarskih gospodarstvenika u suradnji s Hungarian National Trading House

Stručna predavanja za pčelare

Ovogodišnje 21. Nacionalno ocjenjivanje meda, dio su manifestacije Dani meda, koji se u Osijeku održavaju na više lokacija uz podršku HGK ŽK Osijek i u suradnji s Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije. Posjetiteljima će se predstaviti i ponuditi svoje proizvode brojni izlagači - proizvođači meda, uz brojne degustacije i prezentacije. Popratno stručna predavanja namijenjena pčelarima, nezaobilazne su aktivnosti ove manifestacije.

Poziv na 19. Osječki jesenski sajam

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije, pokrovitelj je nastupa i predstavljanja dostignuća i mogućnosti ženskog poduzetništva, čija se ovogodišnja izložba organizira po treći put, okupljajući sve veći broj žena - poduzetnica, vlasnica tvrtki, obrta i OPG-ova. Za vrijeme sajma organizirat će se stručna predavanja, poslovno savjetovanje i edukacije za žene poduzetnice.

Na ovogodišnjoj priredbi po prvi put u organizaciji Hungarian National Trading House, predstavit će se gospodarstvenici Republike Mađarske.

Institucionalna potpora Hrvatske Gospodarske Komore ŽK Osijek, snažan je poticaj u predstavljanju gospodarske aktivnosti i djelatnosti svojih članica. Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, podržava nastup izlagača obrtnika, čijim se potporama želi pomoći upravo malim obrtnicima u okviru mjera jačanja konkurentnosti i poticaja poduzetništva. Osim naše županije, dugogodišnjom suradnjom s Međimurskom županijom i Obrtničkom komorom Međimurske županije dodatno se podupire uvijek prisutan interes izlagača Međimurske županije za nastup na Osječkom jesenskom sajmu.

Podrška malim sustavima kroz sajam

Općine Antunovac i Semeljci primjer su uspješnih općina koje svojim gospodarstvenicima zbog važnosti nastupa na sajamskim priredbama daju stalnu podršku redovitim sudjelovanjem na našim manifestacijama.

Posebno se naglašava značaj nastupa proizvođača poljoprivredne mehanizacije, čiji redoviti nastupi svjedoče o uspješnosti opstanka i afirmaciji njihove djelatnosti. Upravo na 19. Osječkom jesenskom sajmu, izlagači dokazuju da se u našoj zemlji može opstati trudom i marljivošću, uz dakako, nezaobilaznu podršku lokalne zajednice i poduzetničkih institucija. 19. Osječki jesenski sajam, sajamska je priredba podrške malim sustavima i njihovom opstanku u uvjetima prilagodbe gospodarskim procesima.

Navedene aktivnosti svih sudionika u organizaciji usmjerene su na unapređenje gospodarskog stanja u našem gradu, županiji i regiji, kako bi potaknuli pozitivne gospodarske tokove koji će za rezultat imati snažniji ekonomski razvoj ruralne sredine, zaustaviti odlazak stanovništva naše regije, kao i potaknuti demografsku obnovu.

Budući da su poslovi organizacije u tijeku, pozivaju se izlagači, zainteresirani za nastup da se obrate na jedan od niže navedenih kontakata i rezerviraju svoj izložbeni prostor, a posjetitelje da posjete sajam od 07.-09.10.2016. Kao i uvijek do sada, ulaz i parking su slobodni.


Tagovi

Osječki jesenski sajam Osijek Poljoprivreda Dani meda Konkurentnost Izložba Degustacije


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]