Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 18.04.2019. 16:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu: Više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja

Izložba poljoprivredne mehanizacije ove će godine biti još veća u odnosu na prethodne i prostirat će se na oko 35.000 metara kvadratnih!

Foto: Novosadski sajam
  • 1.890
  • 215
  • 1

Međunarodni poljoprivredni sajam će biti održan od 11. do 17. svibnja na Novosadskom sajmu, a jedan od najatraktivnijih segmenata je izložba poljoprivredne mehanizacije, koja će ove godine biti još veća u odnosu na prethodne i prostirat će se na oko 35.000 metara kvadratnih, čulo se danas na konferenciji za novinare.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije nastupa s 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i distributere koji posluju u susjednoj Srbiji poljoprivrednu mehanizaciju, strojeve i opremu će predstaviti i tvrtke iz Austrije, Hrvatske, Indije, Njemačke, Turske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Španjolske. Prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i distributera poljoprivrednih strojeva iz Rusije.  

Jedan od najatraktivnijih segmenata ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je izložba poljoprivredne mehanizacije. Ove godine bit će još veća u odnosu na prethodne i prostirat će se na oko 35.000 metara kvadratnih, što čini više od polovice izlagačkog prostora sajma. 

Zemlja partner 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija. To je sedmi uzastopni put da se Italija predstavlja kolektivnom izložbom na najznačajnijoj poljoprivrednoj manifestaciji u regiji, i čak drugo u ulozi Zemlje partnera.

Više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja

Boris Nadlukač, izvršni direktor Novosadskog sajma je rekao da će više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja nastupiti u Novom Sadu, a koliko je zanimanje bilo govori podatak da je gotovo čitav izložbeni prostor već rasprodan.

"Izložba poljoprivredne mehanizacije je krema ponude u Srbiji i u regiji. Pored velikog broja noviteta, bit će ponuđeni i popusti za kupovinu", rekao je Nadlukač

Marko Stojanović generalni tajnik Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika je rekao da već 11 godina nastupaju zajednički sa sajmom kao partnerom i da se trude prikazati nešto novo, suvremeno i ono što je najbolje izišlo iz proizvodnih pogona renomiranih proizvođača.

"Trudimo se pratiti svjetske trendove i poljoprivredniku ih staviti na raspolaganje", rekao  je Stojanović.  

Popusti na traktore od 300 do 1.500 eura

Agropanonka stiže s nekoliko noviteta u odnosu na prošlu godinu. Posjetiteljima će na raspolaganju biti četiri nova modela Mahindra traktora s duplom vučom - 50, 60, 80 i 90 konjskih snaga. Kod priključnih strojeva i sustava za navodnjavanje bit će predstavljeni i novi modeli Zaslaw prikolica, sustav za navodnjavanje Yuzak, razbacivač stajnjaka i cisterna za osoku Tinaz, Hisarlar vertikalni silo mikser, balirka, balerina i međuredni kultivator Ozduman.

Popusti na traktore će biti od 300 do 1.500 eura, dok će priključni strojevi i sustavi za navodnjavanje biti jeftiniji od pet do 10 posto. 

Generalni zastupnik John Deere u Srbiji Kite. d.o.o, će na Sajmu premijerno izložiti kombajn velikog kapaciteta John Deere s 770 kao i modele John Deere traktora 8320R, 6095MC, 6135M, 5090M, 6120M i 5075 E. Novina u ponudi iz asortimana proizvođača Kuhn su optimer 4003, vučena kratka tanjurača za reduciranu obradu zemljišta Cultimer L 300 NSM. 

Kako je najavio Đorđe Mišković iz Kite d.o.o. poseban akcent ove godine na Poljoprivrednom sajmu bit će na tehnologijama koje je Kite ZRT razvio u Mađarskoj.

Kombajn od 514.000 i traktor od 360.000 eura

Ove godine, među najskupljim eksponatima bit će univerzalni kombajn marke Claas koji košta 514.000 eura, a posjetitelji će ga moći vidjeti na Almexovom štandu. "Krone" silažni kombajn, koji je po cijeni odmah iza njega, košta blizu pola milijuna eura, izložit će ITN. Najskuplji traktor izložit će Inter Agrar Fendt 1050 vario, a cijena mu je 360.000 eura. 

Poklon igra za posjetitelje s kupljenim ulaznicama, bogatija je u odnosu na prethodnu godinu. Oni koji budu imali najviše sreće očekuju dva traktora i pneumatska sijačica. Darovatelj traktora Belarus 82.1 je Agropanonka, traktor John Deere 5045 2 wd firma Kite d.o.o., a pneumatske sijačice Ozdoken, Kompanije VGP. 

Ove godine više od 1.600 životinja: Prvi put na Sajmu belgijsko plavo govedo

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu posjetitelji će moći vidjeti i više od 1.600 životinja. Goveda će biti izložena u Hali 12, a prvi put na Sajmu bit će predstavljeno belgijsko plavo govedo. Kombinirana simentalska pasmina, kao i mliječna pasmina holstein-frizijska bit će i ove godine na Poljoprivrednom sajmu. Autohtona pasmina, podolsko govedo, bit će smještena između hala 12 i 13.

Posjetitelji će moći vidjeti konje u Hali 15. Najzastupljeniji će biti lipicaneri, a bit će i nonijusa, hrvatskih punokrvnjaka i shetland ponija. Prijavljeno je više od 800 ovaca, od kojih će stručnom selekcijom biti odabrana polovica za izložbu na Sajmu. Najzastupljenija pasmina koza je sanska i alpino, a prvi će put biti predstavljena srpska bijela koza.

Na otvorenom prostoru i Hali 31, farme i individualni proizvođači predstavit će čiste i križane pasmine svinja među kojima su landras, švedski jorkšir, durok, pijetren, kao i autohtone pasmine mangulica, resavka i moravka. Ujedno, Sajam će biti prilika da se vidi nekonvencionalna stočarska proizvodnja.


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novosadski sajam Mehanizacija Boris Nadlukač Marko Stojanović Agropanonka Kite


Autorica

Slađana Aničić

Više [+]

Diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]