Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajmovi hrane i zdravog življenja
  • 05.10.2018. 13:30

Podignite kvalitetu života uz Sajmove hrane i zdravog življenja i ove godine na Zagrebačkom velesajmu

Izlagački segment Sajmova hrane i zdravog življenja obuhvaća četiri programske cjeline: hrana, Organica, APItera i Mystic. Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi, konferencije, radionice.

Foto: Zagrebački velesajam
  • 408
  • 20
  • 0

Zagrebački velesajam najavljuje Sajmove hrane i zdravog življenja kao središnji nacionalni tematski događaj u terminu od 18. do 21. listopada 2018

Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka iz branše. Segment hrane nadopunjen je na ovogodišnjem izdanju kao prirodan slijed, ali i potreba proširenja tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja. 

Cilj projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba. 

Od teme hrane posjetitelji mogu očekivati proizvode čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvode hrvatskih farmi i polja, ekološke proizvode, hrvatske otočne proizvode te proizvode nosioce oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

vdc
Cilj projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

  • Hrana: hrana u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini...
  • Organica: organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, oprema za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje...
  • APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika...
  • Mystic: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija...

Konferencije i predavanja 

Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama, financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU. 

Ističemo: 

  • Konferencija "Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije" 
  • Okrugli stol na temu: "Nepoštena trgovačka praksa - pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU“
  • Okrugli stol: Svijet biodinamike - potencijali i izazovi
  • Predavanja, radionice, fenomeni i glazba

Bogat i kvalitetan program koji prati Sajmove zdravog življenja postao je trademark. Svake godine se priprema sa posebnom pažnjom i sa vrsnim predavačima i gostima na zadovoljstvo svih posjetitelja.

fv
Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka iz branše

Edukacija djece i odraslih o pčelama i pčelinjim proizvodima

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez prvi dan sajma organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a označen znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Najavljujemo APITEKU, mjesto koje će biti centar edukacije za djecu i odrasle o pčelama i pčelinjim proizvodima. Hrvatsko apiterapijsko društvo održat će niz radionica o izradi api preparata (različitih mednih mješavina koje možete izraditi u vlastitoj kuhinji), api kozmetike (medena krema) te apiaromaterapijskih pripravaka. Također će organizirati i 3. Hrvatski simpozij o vrijednosti pčelinjih proizvoda u očuvanju zdravlja.

Predavanje s temom aromaterapije

Poznati aromaterapeuti Mary Novosel i Saša Radulović uvest će sve zainteresirane posjetitelje u čaroban svijet aromaterapije. Mary Novosel će demonstrirati kako izraditi prirodnu pastu za zube ili prirodne bombone, a Saša Radulović će održati predavanje o mogućnostima primjene eteričnih ulja.

Očekuju vas brojne radionice kuhanja, predavanja o prirodnoj kozmetici, tehnike disanja, zvučne kupke, Kundalini yoga, Noć gongova - gong puja. Ništa manje zanimljiva nisu ni predavanja na temu podizanja kvalitete života, o važnosti i primjeni Bachovih kapi te radionice opuštajuće meditacije. Saznajte sve o čudesnom djelovanju aloe vere i njezinoj upotrebi u detoksikaciji i regulaciji tjelesne težine te pedijatriji. Ivana Loina, dermokozmetičar i profesionalni make up artist održat će radionicu o mineralnom make upu.

Subota popodne rezervirana je za Na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom i velikim brojem zanimljivih predavanja: Fenomen izvanzemaljskih otmica - Tamara Vrančić Sokač, Voda - informacijski i komunikacijski kapaciteti - Ninoslav Novak, Nevidljive stvarnosti - u objektivu - Krešimir Mišak, Piano medicine - utjecaj glazbe na zdravlje - Joe Meixner.

Detaljan program predavanja i radionica možete pronaći ovdje. Pregledajte ga i zabilježite sebi najzanimljivije te posjetite sajam na Zagrebačkom velesajmu od 18. do 21. listopada. Ulaz na Sajmove hrane i zdravog življenja za sve posjetitelje je besplatan.


Tagovi

Sajmovi hrane i zdravog življenja Zagrebački velesajam Organoca Med Mystic Hrvatski proizvodi Konferencija Apiteka


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]