Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 20.12.2013. 07:43

POD ostvario izniman uspjeh na Agritechnici

POD trenutno broji preko 70 zaposlenih, a 69% ukupne proizvodnje plasira se na inozemna tržišta

  • 404
  • 42
  • 0

Proizvodnja opruga Dežanovac treći put je izlagala na najvećem sajmu poljoprivredne mehanizacije - Agritechnici koji se održava svake 2 godine u Hannoveru. Prvo izlaganje na sajmu, kao jedini izlagač iz RH, bilo je 2009. godine.

Ovogodišnje samostalno izlaganje POD proizvodnje opruga d.o.o. na Agritechnici dio je promotivnih aktivnosti koje će se provesti u okviru projekta pod nazivom "Preciznost - Učinkovitost - Produktivnost - Konkurentnost: Optimizacija proizvodnje dvokrakih opruga" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj Operativni program Regionalna konkurentnost 2007 -2013.

Strukturini i investicijski fondovi

Ciljevi navedenog projekta su povećanje tehnoloških standarda i poslovne učinkovitosti poduzeća kroz inovativne tehnologije i proizvodne metode u proizvodnji opruga te povećanje razvojnog potencijala za nove i konkurentne proizvode.

Sudjelovanjem na sajmu želi se prezentirati postojeći asortiman proizvodnje opruga, no isto tako nova proizvodna linija koja će biti u funkciji slijedeće godine.

  • Ukupna vrijednost projekta iznosi 218.267,26 €:
  • Iznos sufinanciranja od strane EU - 178.979,15 € (82,00%)
  • Iznos sufinanciranja od strane POD proizvodnje opruga d.o.o. - 39.288,11€ (18,00%)
Proizvodnja opruga Dežanovac

Ove godine se osjete i pozitivni efekti prvog izlaganja na sajmu koji se očituju u povećanoj posjećenosti zainteresiranih kupaca. Na sajmu su bili izložili cjelokupan proizvodni program. Prepoznata je i dodana vrijednost koja se ostvaruje kroz segment komponenti i poluproizvoda. Prvi put je stavljen naglasak na "sistemima i komponentama" koji uključuje specijalizirane hale za sisteme, module, komponente i opremu za poljoprivredne strojeve i povezanu industriju.

Ulaskom Hrvatske u EU povećao se interes za njihove proizvode zbog veće konkurentnosti proizvoda uz manje manipulativnih troškova i troškova transporta.

Zastava Europske Unije

POD trenutno broji preko 70 zaposlenih, a 69% ukupne proizvodnje plasira se na inozemna tržišta. Dvije glavne djelatnosti unutar tvrtke su proizvodnja opruga i dijelova te prodaja poljomehanizacije i rezervnih dijelova.

U prodaji mehanizacije POD ima zastupstva za renomirane proizvođače strojeva od kojih su svi imali svoje izložbene prostore na sajmu. Posebno mjesto zauzima Pottinger, Austrija koji je osvojio dvostruku srebrnu medalju za inovaciju na pneumatskoj sijačici za preciznu kombiniranu sjetvu (PCS) i Inteligentni distribucijski sistem (IDS).

Izlaganje na Agritechnici 2013. bilo je i nevezano za projekt u suradnji s Klasterom poljomehanizacije i HGK. Na izložbenom prostoru od 108 m2 organiziran je nastup pet hrvatskih tvrtki, a među njima je i POD, kao jedan od osnivača Klastera poljomehanizacije, imao svoj prostor sa izloženim proizvodima.

Više informacija o samom projektu, njegovim cijevima i aktivnostima možete pronaći na slijedećoj poveznici

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost POD proizvodnje opruga d.o.o.


Fotoprilog


Tagovi

POD Sajam Agritechnica Proizvodnja Oprema Dijelovi


Partner