Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadružni savez Dalmacije
  • 17.10.2017. 12:00

Ovogodišnja Sabatina okuplja vinare u Primoštenu!

27. međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2017. održat će se od 02.-05. studenog 2017. u Primoštenu, Adriatiq Hotel Zora.

  • 584
  • 60
  • 0

Vremenske nepogode, ekstremno sušno ljeto, poplave... je li se loza već susretala s nepogodama u ovolikoj mjeri ili dolazi do općih klimatskih promjena s kojima će loza iz godine u godinu morati suočavati? Može li ona sve to podnijeti?

O vremenskim nepogodama koje je loza doživjela, o štetnicima koji su se pojavili, o problemima prodaje i o mnogim drugim temama o lozi i vinu, bit će sigurno puno govora na ovogodišnjoj Sabatini. Sabatina svake godine okuplja vinogradare, vinare, vinarske zadruge i tvrtke, znanstvenike i stručnjake, sommeliere, trgovce, ugostitelje, proizvođače i distributere vinogradarsko-vinarske opreme, predstavnike resornih ministarstava, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Osim iz Hrvatske, Sabatinu posjećuju i gospodarski subjekti iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije.

27. međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2017. održat će se od 02.-05. studenog 2017. u Primoštenu, Adriatiq Hotel Zora.

Edukacija, informiranje i povezivanje vinogradara i vinara

Cilj je ovog susreta edukacija i informiranje te povezivanje vinogradara i vinara međusobno sa strukom i s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo. Sabatina je prilika za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore, a prepoznata je po dinamičnom programu koji, osim stručne edukacije i rasprava u okviru znanstveno-stručnih skupova, uključuje i vođene degustacije vina, praktične radionice, prezentacije u vinogradu, predstavljanje projekata, inovacija...

U suradnji sa znanstveno-stručnim, obrazovnim i drugim institucijama, razvija se kvalitetan trodnevni program s aktualnim temama i informacijama.

Organizator Sabatine, Zadružni savez Dalmacije, s ciljem povećanja kvalitete i potrošnje te promocije hrvatskih proizvoda, okupio je tim ovlaštenih stručnjaka koji vrše analizu i ocjenu kvalitete i izgleda proizvoda - vina i jakih alkoholnih pića. Ocjenjivanje po pojedinim kategorijama vrši se u razdoblju 05.-20. listopada 2017., a proizvode ocjenjuje pet povjerenstava, sastavljenih od certificiranih ocjenjivača.

Cilj je ovog susreta edukacija i informiranje te povezivanje vinogradara i vinara

Ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića

Osim vina i jakih alkoholnih pića koja imaju dozvolu za stavljanje u promet, na ocjenjivanje se dostavljaju i otvorena vina, koja su u postupku dobivanja dozvole, kao i mlada vina proizvedena u tekućoj godini. Rezultati ocjenjivanja i Šampioni Sabatine obznanjuju se na samoj manifestaciji u Kongresnom centru Adriatiq Hotela Zora i to:

  • Svečano uručivanje priznanja za kvalitetu otvorenih i mladih vina u petak 03.11.2017. u 20,00 sati.
  • Svečano uručivanje priznanja za kvalitetu i izgled buteljiranih proizvoda u subotu 04.11.2017. u 20,00 sati.

Sajam vinogradarstva i vinarstva i Burza vina

Na Sajmu vinogradarstva i vinarstva svoje proizvode i usluge mogu predstaviti hrvatski i inozemni izlagači - tvrtke, zadruge, OPG-ovi i obrti putem izložbenog prostora, prijavom svog sudjelovanja najkasnije do 20.10.2017.

Vina i jaka alkoholna pića dostavljena na ocjenjivanje, bit će postavljena na izložbi vina i proizvoda od grožđa i vina, a proizvođači ih imaju mogućnosti samostalno predstaviti i ponuditi na kušanje tijekom Sabatine putem degustacijskog štanda na Burzi vina.

Prijava za Burzu vina i prijava za sajam i promociju mogu se preuzeti ovdje, a popunjene se poslati najkasnije do 20.10.2017. na mail: info@zsd.hrili na fax. 021/348-408.

Sabatina bez kotizacije i ulaznica

Za sve posjetitelje Sabatina je otvorena bez plaćanja kotizacije ili ulaznice. Dakle, mogu sudjelovati na svim znanstveno-stručnim skupovima i slušati interesantna predavanja znanstvenika i stručnjaka te obići Sajam vinogradarstva i vinarstva, Burzu i Izložbu vina i proizvoda od grožđa i vina. Sajam vinogradarstva i vinarstva, Burza vina i Izložba vina otvoreni su sve dane Sabatine i to:

  • 02.11. (četvrtak): 16.00-21.00
  • 03.11. (petak): 10.00-21.00
  • 04.11. (subota): 18.00-21.00

Studijski obilazak vinogorja, koji je planiran za subotu, 04.11.2017., jedini je segment programa na kojem mogu sudjelovati samo gosti Sabatine smješteni u Adriatiq Hotelu Zora, zbog ograničenog broja sjedećih mjesta u autobusima. Prilikom prijave u hotel, oni dobivaju karticu za ulazak u autobus.

Rezervacija smještaja u Adriatiq Hotelu Zora

Kao suorganizator Sabatine, Adriatiq Hotel Zora svim sudionicima osigurao je pristupačne cijene smještaja i prehrane tijekom trajanja manifestacije. Hotel je smješten 500 m od centra Primoštena i udaljen 50 m od mora te raspolaže s 324 smještajne jedinice.

Da biste izvršili rezervaciju smještaja, potrebno je popuniti Obrazac za rezervaciju hotelskog smještaja (preuzmite ga ovdje) i poslati ga hotelu na kontakte navedene u obrascu.

Adriatiq Hotel Zora

Detaljnije informacije o Sabatini potražite ovdje ili se obratite Zadružnom savezu Dalmacije na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Sabatina 2017 Primošten Prijava Zadružni savez Dalmacije Vinar Vino Edukacija Hotel Vinogradari


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]