• Sajam
  • 25.08.2021. 13:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Otvoreni Dani šljive u Gradačcu

Od 25. do 28. kolovoza 2021. godine održavaju se Dani šljive Gradačac, 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

Foto: Vedran Stapić
  • 396
  • 693
  • 1

Danas je u Gradačcu svečano otvoren 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Dani šljive Gradačac, a koji se održava do 28. kolovoza 2021. na prostoru sportske dvorane Skenderija.

Ovaj sajam duge tradicije (od 1969.) okupio je 105 izlagača iz 4 države i iznova otvorio vrata posjetiteljima.

Sajam je u prigodnoj svečanosti otvorio premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić koji je naglasio važnost poljoprivrede, industrije ali i povezivanja: "Nitko ne može sam napredovati, možemo samo zajedno. Danas je Gradačac glavni grad promocije poljoprivrede, a ovaj sajam je bosanskohercegovački brend."

Okupljene su pozdravili Šemsudin Dedić, aktuelni federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vahidin Smajlović ministar poljoprivrede Tuzlanskog kantona, Ahmet Egrlić, predsjednik vanjskotrgovinske komore BiH te kao domaćini i suorganizatori Edis Dervišagić, gradonačelnik Grada Gradačca i Nedžad Nuhanović ispred tvrtke BomsExpo.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati (od srijede do petka), dok u subotu, zadnjeg dana sajmovanja, vrata za posjetitelje zatvara u 16 sati. Ulazak na sajam besplatan je za umirovljenike, dok se za ostale građane naplaćuje simboličnih 1KM. Za sve koji dolaze iz okolnih mjesta, osiguran je i gradski parkirališni prostor uz sportsku dvoranu.


Fotoprilog


Tagovi

Gradačac Sajam šljive Vahidin Smajlović Ahmet Egrlić Edis Dervišagić Nedžad Nuhanović Kadrija Hodžić


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bbavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Dani šljive Gradačac

Husein-kapetana Gradaščevića bb, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 783 040, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Najpoznatija bosankohercegovačka kobasica je sudžuk, a pravi se od mesa preživača. Varijacije u recepturi nastaju dodavanjem ili oduzimanjem (loja) masti, kuhinjske soli, bibera, bijelog luka, mljevene crvene paprike i drugih začina. U neki... Više [+]