Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povrće
  • 22.07.2013.

Otvoren Otkupno-distributivni centar

Otvaranjem otkupno-distributivnog centra Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće, produžuje se sezona jer se zadrugarima nudi mogućnost skladištenja robe

  • 404
  • 18
  • 0

U Novoj Vesi kraj Varaždina u pogon pušten suvremeni Otkupno-distributivni centar vrijednosti 2.5 milijuna kuna.

Uz pomoć kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj te vlastitim sredstvima, Poljoprivredna zadruga Varaždinsko povrće privela je kraju projekt izgradnje Otkupno-distributivnog centra započet 2008. godine, na ukupnoj površini od 8.900 kvadratnih metara. Hladnjača i skladištenje u starom dijelu i hala sa suvremenim strojevima za sortiranje, pakiranje i kalibriranje povrća u novom dijelu, obuhvaćeni su radovima koji su trajali 3 mjeseca na objektu bivše barutane u Novoj Vesi, dobivene u dugoročni najam od strane države.

Varaždinska županija uključena je u projekt Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće od samih početaka, a za Otkupno-distributivni centar osigurala je 200 tisuća kuna iz proračuna, za sufinanciranje sortirača-kalibratora koji je jedan od obaveznih strojeva u procesu pakiranja povrća. Ovo je važan događaj za svih 16 zadrugara jer će im ovaj centar osigurati još kvalitetniji nastup na tržištu, kazao je prilikom otvorenja župan Varaždinske županije Predrag Štromar te dodao kako je siguran da će se još više poljoprivrednika uključiti u rad zadruge jer će na taj način povećati svoju proizvodnju, a i osigurati plasman svojih proizvoda na tržište. Poljoprivredna zadruga Varaždinsko povrće primjer je ostalim zadrugama zbog njezine organiziranosti i kvalitete, a oni koji će pratiti njihov primjer mogu računati na pomoć Varaždinske županije, općine, ali i države, zaključio je župan Predrag Štromar.

Otvaranjem ovog centra, produžuje se sezona jer se zadrugarima nudi mogućnost skladištenja robe, a na taj način oni postaju konkurentniji te mogu ostvariti veće cijene, istaknula je upraviteljica Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće mr.sc. Natalija Weiser. Upraviteljica Weiser je pozvala ostale poljoprivredne proizvođače da dođu do Otkupno-distributivnog centra u Novoj Vesi kako bi zajednički dogovorili plasman njihovih proizvoda na tržište.

Otvaranju Otkupno-distributivnog centra Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće nazočili su i predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić, zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek te brojni zadrugari i gosti.


Izvori

Varaždinska županija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]