Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zin Fest
  • 12.11.2021. 15:00
  • Splitsko-dalmatinska, Kaštel Gomilica

Otvoren je Zin fest - sve o Crljenku i rođaku doznajte u Kaštel Gomilici

Zahvaljujem svima na potpori kako bi se i kroz priču o Crljenku, degustaciji i vinske kapljice, ali i sljubljivanje s tradicionalnom hranom, razvijala Kaštela u novom smjeru brendiranja turizma, kaže organizator Zin festa, Srećko Radnić.

Foto: Zin fest
  • 257
  • 27
  • 0

Puna dva desetljeća od otkrića kako je Crljenak kaštelanski predak svjetski poznatom kalifornijskom Zinfandelu, održava se prvi sajam vina te dobre hrane "ZINFEST 2021. - Festival Crljenka i rođaka”. Sve to u sklopu europskog projekta Revival kojeg provodi RERA-a, razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije. 

Festival je svoja vrata u Kaštel Gomilici svečano otvorio u četvrtak, danas ga stignete posjetiti do 19 sati, a zatvorit će ih sutra, u subotu 14. studenoga u 14 sati. 

"Tri dana ćemo prezentirati, upoznavati s okusima Crljenka i njegovih rođaka, družiti se s kaštelanskim vinarima koji obnavljaju svoje vinograde i sade nove. Predstavit ćemo brojne EU projekte kojima osiguravamo kvalitetu života, ali i mogućnost ulaganja. Puno toga je pred nama i samo vas mogu pozvati pridružite nam se u Marini Kaštela", rekao je organizator festivala Srećko Radnić

Novi smjer brendiranja turizma 

Na samom otvorenju najavio je i projekciju filma "Potizanje mriže braganje”, kao i zanimljivu slikovnicu "Crljenak kaštelanski junak” te zahvalio na podršci svim izlagačima, te Županiji, Gradu Kaštelima i Turističkoj zajednici na potpori kako bi se i kroz vino, vinograde, priču o Crljenku, degustaciji i vinske kapljice, ali i sljubljivanje s tradicionalnom hranom, razvijala Kaštela u novom smjeru brendiranja turizma.

"Turisti traže doživljaj, a mi stvarno imamo za ponuditi široku paletu i lokacija i tradicije i običaja", naglasila je i Nada Maršić, direktorica TZ Kaštela, hvaleći i ovu manifestaciju kao još jedan dodatni razlog dolaska gostiju u sedam bisera Kaštelanskog zaljeva, ali i ponudu koja se već oblikuje kroz vinske ture, fešte od kuhanja – sipa i boba, obilaske vinograda, sudjelovanje u berbi, vožnji kočijama, povezivanju ribara i težaka.

Zadovoljan je i dožupan Stipe Čogelja. "Imamo se s čim podičiti, a na raspolaganju su nam europska sredstva da to sve i provedemo, te zajedničkim radom predstavimo svijetu bogastvo naše tradicije, ono što su nam naši preci ostavili, a mi sada modernizirali", poručio je. 

Na festivalu možete probati vrhunska vina s oznakom Crljenak kaštelanski, ali i njegove srodne sorte, a očekuje vas i bogata gastronomska ponuda. Kako navode organizatori, pod palicom vrhunskog cheefa Antuna Niševića, tradicionalna jela, spremat će profesionalni kuhari, ali i učenici te djelatnici Turističko ugostiteljske škole iz Splita, Srednje strukovne škole "Oliva Alegra", Ugostiteljske škole "Blaž Juraj Trogiranin“ iz Trogira, kao i polaznici visoke škola za management "Aspira" i kaštelanska Srednja poljoprivredna škola "Braća Radić". 

Naravno, uz vino ide i hrana. U oba slučaja - vrhunska 

Sajam se provodi uz sve epidemiološke mjere, a ulaz na sajam je besplatan.

Izlagači su: OPG Ante Kuzmanić, Vinarija Matela, Udruga maslinara Kaštela "Mastrinka", Riba Dražin d.o.o., Vina Tomić, Vinarija Marin Milan, Vinarija Milan Kaštel Novi, Kairos vina, Vinarija Vuina, Poljoprivredno braniteljska zadruga Svilaja, OPG Perišin - vina i vinogradi Perišin, Putalj Vinarija, Krauthaker d.o.o., NIRS d.o.o., Bek pušnica d.o.o., Vina Bedalov, Vinarija Krolo, Klaster Zora, Vina Stina – Brač, OPG Ivica Radunić, Kraljevi vinogradi, Poljoprivredna škola Braća Radić, Biškić čokolada - Nadalina, Vina Sikuli i Turistička zajednica Kaštela.


Fotoprilog


Tagovi

Crljenak Zin fest Festival Crljenka Srećko Radnić Nada Maršić Stipe Čogelja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]