Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki proljetni sajam
  • 06.03.2020. 15:10
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren je Osječki proljetni sajam: 180 izlagača u tri dana predstavlja svoje proizvode

Kada govorimo o poljoprivredi nema boljeg prostora i regije za razvoj ove djelatnosti od Slavonije i Baranje, rekao je Drago Šerić. Dakle, krenite prema sajamskom prostoru Pampas na 27. poljoprivredni i 21. obrtnički osječki sajam.

Foto: Martina Popić
  • 1.230
  • 126
  • 0

Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je svečano otvoren 27. poljoprivredni i 21. obrtnički osječki sajam. Ovaj događaj mjesto je susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava i savjeta, degustacija i zabavnog sadržaja.

Na 2.000 m2 zatvorenog i 5.000 m2 otvorenog izložbenog prostora svoje proizvode predstavilo je 180 izlagača. Osim s područja Osječko-baranjske, svoje su proizvode izložili i proizvođači iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Međimurske županije te iz susjednih zemalja Srbije i Mađarske.

Prilika za lakše sklapanje poslovnih suradnji 

Na samom početku direktor sajma Alen Vukašinović zahvalio se na velikom odazivu izlagača i pomoći pokroviteljstva, a nakon njega riječ je preuzeo predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. "Obrtnička komora potiče svoje članove da izađu na sajmove i pokažu ono najbolje što imaju jer sajmovi su prozor u svijet. Ovo je prilika za lakše sklapanje poslovnih suradnji, ali i mogućnost da kupci vide proizvod koji se nudi“, izjavio je.

U ime grada Osijeka obratio se Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća koji je rekao kako se hitno treba promijeniti prostor sajma. "Kada govorimo o onome što je danas prisutno onda svi vidimo da je kompleks maksimalno popunjen što znači da moramo pronaći rješenje kako bi se izgradio novi sajamski prostor.“

Dodao je i kako Grad podržava razvoj poduzetništva. Prošle godine izdvojio je 4,6 milijuna kuna za razvoj poduzetništva, a ove godine iz proračuna za tu je namjenu osigurano 7 milijuna kuna. "Kada govorimo o poljoprivredi, nema boljeg prostora i regije za razvoj ove djelatnosti od Slavonije i Baranje“, zaključio je Šerić.

Važnost plasiranja hrvatskih proizvoda na naše i strano tržište 

Željko Kraljičak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede govorio je o važnosti plasiranja hrvatskih proizvoda na naše i strano tržište te je istaknuo kako klimatske promjene ne bi trebale utjecati na smanjenje poljoprivredne proizvodnje. "Trebamo ulagati u novu tehnologiju i znanost kako bismo osigurali održivost i konkuretnost hrvatskih proizvoda. Samo proizvodnja može održati ljude na ovom prostoru.“

Za kraj Damir Juzbašić, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta proglasio je sajam otvorenim.  

Sajam će se održavati tijekom tri dana, do nedjelje, 8. ožujka pod potkroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Osječko- baranjske županije i Grada Osijeka.


Fotoprilog


Tagovi

27. poljoprivredni 21. obrtnički osječki sajam Alen Vukašinović Dragutin Ranogajec Drago Šerić Željko Kraljičak Damir Juzbašić Ministarstva poljoprivrede Hrvatska obrtnička komora. Osječki proljetni sajam


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo