Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 18.09.2021. 13:00
  • Novi Sad, Srbija

Otvoren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Nakon pauze prošle godine zbog pandemije, otvorena su vrata Novosadskog sajma na kojem se predstavljaju izlagači iz 17 zemalja.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.726
  • 202
  • 0

Već 88. Međunarodni poljoprivredni sajam otvoren je danas u Novom Sadu.

"Sigurna sam da će u narednih nekoliko dana koliko Sajam traje Srbija biti zemlja centar regije kada je riječ o poljoprivredi i prehrambenoj industriji koja je od izuzetnog značaja za razvoj BDP-a", rekla je tamošnja ministrica trgovine, turizma i telekominikacija, Tatjana Matić prilikom otvaranja.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković koji je ranije već otkrio da se ova manifestacija održava u punom formatu, ali prema ocjeni organizatora bit će manja za 30 posto od one iz 2019. godine, naglasio je da je jedna od najčešćih izreka 'zdravlje je najveće bogatstvo'.

"Izreka je to koje smo naročito svjesni posljednje dvije godine. Danas kada se otvaraju vrata najveće priredbe Novosadskog sajma brinemo se ne samo za zdravlje ljudi već i privrede", rekao je. 

Zamjenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić napomenuo je da je sajamska industrija najviše pogođena u prethodne dvije godine i da ga najviše raduje održavanje sajma poljoprivrede kao i broj izlagača iz stranih zemalja.

Izlagači iz 17 zemalja

Pored mnogobrojnih izlagača, predstavit će se velike tvrtke iz 17 zemalja. Kolektivne izložbe će organizirati Češka, Italija, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, BiH, Bjelorusija, Rusija i Poljska.

I domaće životinje mogu se vidjeti na sajmu 

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Češka, koja će u okviru svog štanda predstaviti 13 tvrtki raznih profila od uzgoja i genetike goveda, proizvodnje i prodaje opreme, hrane i drugog.

Poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova te Sajam ekologije otvoren je za cijepljenje, ali i necijepljene posjetitelje. Dok cijepljeni prilikom ulaska pokazuju digitalnu potvrdu, drugi u krug sajma mogu ući uz potvrdu o preboljelom Covidu-19, uz negativan PCR test ili negativan antigenski test.

Za one koji ne posjeduju navedene dokumente Novosadski sajam je, u suradnji s Gradom Novim Sadom, osigurao brze antigenske testove koji su već uračunati u cijenu karte i neće biti dodatno naplaćivani. Testiranje će biti obavljano u suradnji s Domom zdravlja, prilikom ulaska u krug sajma, a procedura neće trajati duže od 10 minuta.

Vrijedne nagrade za one sretne ruke

Posjetitelje s kupljenim ulaznicama koji dođu na poljoprivredni sajam očekuju vrijedne nagrade - traktor, pneumatska sijačica, prikolica i traktorska kosilica. Agropanonka će sretniku pokloniti traktor "Belarus 82.1". Pneumatsku sijačicu SAKALAK D i prikolicu PALAZOGLU daruje firma MBV, a Kite DOO traktorsku kosilicu "John Deere x350r". 

Posjetitelje očekuju vrijedne nagrade

Vrata Novosadskog sajma otvorena su od 18. do 24. rujna, od 9 do 19 sati. Pojedinačne ulaznice koštaju 600 dinara (oko 40 kuna), kolektivne su 400 (25 kuna, u dolascima najmanje 15 osoba, organiziranim preko udruga, zadruga…), a za umirovljenike, djecu od sedam do 12 godina, te učenike i studente u organiziranim dolascima 250 dinara odnosno oko 16 kuna. 


Fotoprilog


Tagovi

Međunarodni poljoprivredni sajam Novosadski sajam Otvorenje


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs