Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 13.05.2017. 13:00

Otvoren 84. Međunarodni poljoprivredni sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu otvoren je po 84. put. Najavljen je kao prilika za vidjeti "300 čuda", a bogata ponuda to i potvrđuje. Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Bosna i Hercegovina.

Foto: Aleksandra Kekić
  • 1.288
  • 63
  • 0

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu otvoren je po 84. put. Najavljen je kao prilika za vidjeti "300 čuda", a bogata ponuda to i potvrđuje. Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Bosna i Hercegovina.

Veća ponuda

Sajam je ove godine za 10% veći, a tome je pridonijela izložba mehanizacije. Posjetitelji će imati priliku vidjeti 1.500 izlagača iz 60 zemalja.

"Ovo je ključni događaj u ovom dijelu Europe. Sajam spaja ono najvrijednije iz Srbije sa svijetom. Zanimanje izlagača i posjetitelja dokazuje da je agrobiznis ključan za prosperitet", rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Prilika za zapošljavanje

S ovom konstatacijom složio se i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, koji je skrenuo pažnju da se na ovogodišnjoj manifestaciji može pronaći posao, u okviru "Dana karijere":

"Svi koji nešto znače u agrobiznisu, bit će dijelom ove sajamske fešte. Puno domaćina ovdje je na jednom mjestu. Vjerujemo da ćemo svi zajedno biti zadovoljni rezultatima. Agrar je dobio vjetar u leđa i vjerujemo da naše vrijeme tek dolazi".

Mirović: recesija je iza nas

Predsjednik Vlade Vojvodine Igor Mirović također smatra da je u tijeku preporod poljoprivrede. Smatra da je ona glavni ekonomski potencijal pokrajine i navodi da je podrška ove godine dva puta veća za mala i srednja gospodarstva.

"Vrijeme recesije je iza nas", poručio je Mirović.

BIH ponosan partner

Predstavnik zemlje partnera, Bosne i Hercegovine, ministar vanjskih poslova Igor Crnadak naveo je da se njegova zemlja predstavlja sa 28 izlagača i zbog toga je iskazao zadovoljstvo:

"Ovo je odlična odluka da se podrži dalje jačanje dobrih veza između dvaju zemalja, kao i podrška poljoprivrednicima. Važno je raditi na pitanjima koja život znače".

Specijalan gost bio je Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije. On je naveo da poljoprivreda ima veliki značaj, kao i potencijal za razvoj. Napomenuo je da je to jedina grana, koja nikada nije zakazala.

"Veoma je važna međunarodna suradnja, a posebno sa regijom. Svjesni smo poteškoća sa kojima se poljoprivrednici suočavaju i Vlada je spremna pomoći. Uspjeh poljoprivrednika je uspjeh svih nas. Srbija je pouzdan partner, a tako će se prikazati i na ovom sajmu", rekao je Dačić.

Bogat program

Podsjetimo, na štandu Ministarstva poljoprivrede svi zainteresirani mogu od 10 do 13 sati dobiti savjete od stručnih službi. Kolektivne izložbe različitih zemalja bit će održavane u Hali 1, a najbrojniji nastup imat će kineski predstavnici.

Mehanizacija zauzima polovicu otvorenog izložbenog prostora, a sajam je prilika da se strojevi kupe po povoljnijim cijenama. Bit će predstavljena i svjetska premijera ARBOS 5000 traktora. Posjetitelje očekuje i nagradna igra, a glavni dobitak je - Belarus 82.1 traktor.

Dan stočara rezerviran je za četvrtak, a bit će predstavljeno više od 1500 grla stoke. Na Manježu su u planu nadmetanja.

Foto: Aleksandra Kekić


Tagovi

Novi Sad Poljoprivredni sajam


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer