Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 15.10.2022. 08:45
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren 25. Osječki jesenski sajam, idući proljetni u novom prostoru

Ulaz za posjetitelje je besplatan

Foto: Ivana Barišić
  • 469
  • 47
  • 0

Više od 200 izlagača iz Hrvatske i Mađarske stiglo je na 25. Osječki jesenski sajam na Pampasu. Svoje proizvode izlagat će do nedjelje, a ulaz je, tradicionalno, slobodan za sve posjetitelje od 10 do 19 sati. 

"Od iduće godine definitivno krećemo u jednu novu dimenziju sajmovanja, i ne samo sajmovanja nego općenito gospodarskih aktivnosti", rekao je prilikom otvorenja osječko-baranjski župan Ivan Anušić najavljujući završetak prve faze projekta Gospodarskog centra na S cesti u Osijeku, vrijednog 65 milijuna kuna realiziranog u suradnji Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Županije i Grada Osijeka. 

Procjenjuje se kako će u prosincu biti gotov Gospodarski centar, a od iduće godine i u funkciji.

"Nadam se da će se idući proljetni, ali i svi idući koje ćemo organizirati, održati na tom prostoru. Napokon ćemo imati sajamski prostor kakav trebamo i zaslužujemo", dodao je Anušić.

Obraćajući se okupljenima na Pampasu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je važnost tradicionalnih proizvoda rekavši kako je od svojega ulaska u Europsku uniju, Hrvatska zaštitila 35 proizvoda od kojih su tri s područja Osječko-baranjske županije.

To su baranjski kulen, slavonski kulin i slavonski med, a u tijeku je postupak ostvarenja zaštićene oznake za meso crne slavonske svinje i slavonsku kobasicu. 

Naglasila je i poseban sustav označavanja 'Dokazana kvaliteta Hrvatska', koji se za sada primjenjuje za jabuke, povrće, jaja i meso peradi i kojim se potvrđuje da je proizvod uistinu (od polja do stola, od sirovine do gotovog proizvoda) proizveden u Hrvatskoj.

Tijekom sajamskih dana posjetitelji će na Pampasu moži uživati u Mednom doručku na kojem će se promovirati proizvodnja i konzumacija meda iz hrvatskih pčelinjaka, ali i održati predavanje u organizaciji Udruge Pčela. 


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Osječki jesenski sajam Pampas Pčelarstvo Marija Vučković Ivan Anušić


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.