Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica
  • 19.03.2021. 15:00

Otkazana Fruit Logistica - vodeći sajam povrćarskog i voćarskog sektora

Trebala se održati od 18. do 20. svibnja ove godine u Berlinu. No, zbog loše epidemiološke situacije odgođena je za veljaču iduće godine.

Foto: FruitLogistica
  • 175
  • 195
  • 0

Otkazana je Fruit Logistica, jedan od najvećih sajmova u svijetu kada su u pitanju voćarski i povrćarski sektor. Trebala se održati od 18. do 20. svibnja ove godine u Berlinu, no organizatori navode da su ju primorani otkazati zbog pandemije koronavirusa.

Planiran datum za sljedeće održavanje je tek nagodinu i to od 9. do 11. veljače. Inače, ova manifestacija na površini od blizu 138 tisuća metara kvadratnih okuplja proizvođače svježeg voća i povrća, no ondje se predstavljaju i brojni uvoznici, izvoznici, trgovci na veliko i malo, stručnjaci za pakiranje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i svi koji čine dio velike slike ovoga sektora.

"Željeli smo da se ovaj događaj održi. Do sada se prijavilo više od 600 tvrtki iz Europe i svijeta, ali izgledi za međunarodna putovanja u Berlin i velika okupljanja nisu dobri", priopćili su organizatori. 

Zahvalili su se svim zainteresiranim izlagačima na ukazanom povjerenju i obznanili da njihov cijeli tim radi na pripremanju ovog događaja za iduću godinu. "Učinit ćemo sve da naše jubilarno, 30. izdanje bude živopisan događaj na licu mjesta", poručili su.

Na Fruit Logistici predstavlja se i pet hrvatskih proizvođača

Na ovom sajmu svake godine sudjeluje više od 3.200 izlagača i blizu 80 tisuća posjetitelja kako bi ostvarili svoj puni poslovni potencijal u međunarodnoj trgovini svježim proizvodima. Također, svake godine se odabire i ideja s najboljim potencijalom pod nazivom "The Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). To je priznanje najistaknutijim inovacijama cijelog lanca opskrbe voćem i povrćem, od proizvodnje do prodajnog mjesta.

Ovaj jedinstven događaj nudi izvanredne mogućnosti umrežavanja i kontakata ne samo malih i srednjih tvrtki već i onaj s velikim globalnim igračima. Zbog koristi koje ovakvi sajmovi pružaju proizvođačima i zajednici nadamo se da će što prije ponovno zaživjeti.


Tagovi

Fruit Logistica Sajam Otkazano Berlin


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]