Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sommet de l'Elevage
  • 02.09.2020. 15:00

Otkazan i Sommet de l'Elevage - vodeći sajam stočarstva u Europi

Sommet de l'Elevage se trebao održati od 7. do 9. listopada ove godine, ali zbog loše situacije s koronavirusom organizatori su ga morali otkazati.

Foto: Facebook/Sommet de l'Elevage
  • 92
  • 6
  • 0

Otkazan je i vodeći sajam stočarstva u Europi, Sommet de l'Elevage koji se trebao održati od 7. do 9. listopada ove godine u srcu jednog od najvećih područja za uzgoj stoke u Europi, Clermont-Ferrandu u središnjoj Francuskoj.

Lokalne vlasti odjela Puy-de-Dôme obavijestile su organizatore ovog događaja da se zbog pogoršanja zdravstvenih uvjeta povezanih s koronavirusom u toj zemlji više ne mogu složiti s izuzećem koje bi im dopustilo da održe sajam ne poštujući maksimalan broj od 5.000 posjetitelja dnevno, stoji u priopćenju organizatora. 

Ponuda za sve segmente stočarstva 

Riječ je o sajmu kojeg posjeti oko 30.000 ljudi na dan te su radi toga organizatori dužni otkazati 29. izdanje sajma koji obuhvaća ponudu za sve segmente stočarstva. Točnije, hranidbu životinja, genetiku, higijenu i zdravlje, mužnju i opremu, objekte za stoku, obnovljive izvore energije i slično. Planirano je bilo predstavljanje 1.500 izlagača specijaliziranih za stočarstvo te 2.000 životinja.

Organizatori već pripremaju posebno izdanje Sommeta za iduću godinu uz najavu 30. obljetnice ovog jedinstvenog događaja. Planiraju da će trajati četiri dana i to u terminu od 5. do 8. listopada 2021. godine, a također bi se trebao održati u Clermont-Ferrandu.

Osim toga, prostor će biti proširen za novu dvoranu veličine 10.000 m2, a planiraju i reorganizaciju vanjske površine te održavanje državnog natjecanja goveda pasmine Aubrac.


Tagovi

Sajam Otkazan sajam Francuska Sommet de l'Elevage Sajam stočarstva


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.