Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 11. Paprikafest
  • 21.10.2020. 14:15
  • Osječko-baranjska, Lug

OPG Jožef dvostruki pobjednik na ovogodišnjem Paprikafestu

U baranjskom Lugu nekoliko se desetaka obitelji po tradiciji bave proizvodnjom paprike, a na sajmu je sudjelovalo 40 izlagača od čega je 80% proizvođača one crvene. 

Foto: Facebook/Slavonija info
  • 809
  • 126
  • 0

Tucane, mljevene, sušene okrugle i duguljaste, slatke ili pak ljute paprike, krasile su štandove na 11. Paprikafestu održanom u baranjskom selu Lug udaljenom dvadesetak kilometara od Osijeka.

"Nema pravoga fiša bez baranjske paprike, ona je sigurno brend kojim se županija može dičiti. Vjerujem da će i u postupku njezine zaštite napraviti pomake jer se s time više cijeni proizvod“, istaknula je za Osječku televiziju pročelnica Upravog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, Silva Wendling.

Najbolja paprika obitelji Jožef

U ovom se selu, naime, nekoliko desetaka obitelji po tradiciji bave proizvodnjom paprike, a na sajmu je sudjelovalo 40 izlagača od čega 80% proizvođača one crvene. 

Vrhunac Paprikafesta bilo je proglašenje najboljih uzoraka kako slatke tako i ljute, a ovoga je puta oba naslova osvojila obitelj Jožef iz Luga.

"Bavimo se sigurno 17-18 godina proizvodnjom na 2 do 3 hektara. Kako je ova godina dobra još uvijek ju beremo, a s plasmanom nemamo problema. Sve prodamo kod kuće ili šaljemo poštom“, rekla im je Zsuzsana Jožef. Ovo im nije prva, a niti prva dvostruka pobjeda što potvrđuje iznimnu kvalitetu njihove mljevene paprike.

Šarene papričice i ajvar s OPG-a Kolombo - ljudi vole i traže domaće

Uz provođenje epidemioloških mjera u Lugu se svejedno okupilo nekoliko tisuća posjetitelja koji su uživali u bogatom gurmanskom i kulturno - umjetničkom programu.

"Ova manifestacija zajedno s Ribarskim danima u Kopačevu puno znači za mještane koji svoje proizvode mogu plasirati izravno posjetiteljima“, poručio je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Više o temi možete pogledati u videu:


Tagovi

Paprikafest Lug Baranja Mljevena paprika


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]