Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 05.05.2014. 13:00

Okusi Mediteran i Cro wine festival 2014.

Bogatstvo mediteranske prehrane će biti predstavljeno u Šibeniku u okviru konferencije Okusi Mediteran. Posebna atrakcija bit će Cro wine festival pod zvijezdama!

Foto: freepik.com
  • 100
  • 9
  • 0

U Šibeniku će se od 29. svibnja do 1. lipnja 2014. održati prva međunarodna konferencija Okusi Mediteran (Taste the Mediterranean), na kojoj će se, kroz kombinaciju stručnih predavanja i zabavnih manifestacija, predstaviti prednosti i jedinstveno bogatstvo mediteranske prehrane, koja je nedavno uvrštena i na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a.

U sklopu bogatog programa održat će se znanstveni skup na kojem će o mediteranskoj prehrani govoriti vrhunski hrvatski i svjetski predavači, niz panela i specijaliziranih radionica te kulinarski show na kojem će sudjelovati veliki majstori mediteranskih majstora kuhanja.

U sklopu projekta Mediteranske tržnice, koji će se održati u šibenskom hotelu Solaris te na prostoru stare gradske jezgre na Trgu 4 bunara, posjetitelji će u autentičnoj atmosferi moći okusiti i kupiti karakteristične proizvode poput pršuta, sira, maslinovog ulja, meda i raznih mediteranskih začina.

"Projektom mediteranske tržnice želimo da sama gradska jezgra postane središte gurmanske mediteranske ponude. Svaki turistički posjet Šibeniku mora biti obilježen i okusima kvalitetne domaće prehrane", ističe gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Cro wine festival pod zvijezdama, okupit će brojne ljubitelje vina!

Posebna atrakcija je i Cro wine festival pod zvijezdama, koji će okupiti brojna imena proizvođača autohtonih vinskih sorti šibenskog zaleđa i cijele županije, a koji slavi karakterističnu mediteransku naviku konzumiranja vina uz objed.

Manifestacija Okusi Mediteran održat će pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Jospivića, Ministarstva kulture RH, hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Grada Šibenika, TZ Grada i Županije te Hrvatskog liječničkog zbora.

U prilogu članka, u PDF obliku, možete pronaći cjelovit program manifestacije.

Foto: freepik.com


Dokumenti


Tagovi

Okusi Mediteran Cro wine festival Festival pod zvijezdama Šibenik Željko Burić Ivo Josipović Konferencija Sir Pršut Med Maslinovo ulje Vino


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]