Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 31.10.2013. 08:42

Održana prezentacija o sustavima navodnjavanja za općinu Pitomača

U utorak 29. listopada, u dvorani za konferencije Općine Pitomača u organizaciji Virovitičko-podravske županije održana je prezentacija vezana uz temu projektiranja sustava navodnjavanja Lukač

  • 257
  • 11
  • 0

U utorak 29. listopada, s početkom u 18 sati u dvorani za konferencije Općine Pitomača u organizaciji Virovitičko-podravske županije održana je prezentacija vezana uz temu projektiranja sustava navodnjavanja Lukač. Jedna od tema će biti mogućnosti korištenja sredstava EU fondova za nabavu opreme za navodnjavanje, te ostale mogućnosti u sklopu Programa mjera ruralnog razvoja 2014.- 2020. godine. Radionicu su vodili savjetnici iz Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije Tomislav Petric i Marin Aragović. Prezentaciji je, između ostalih, bio prisutan i načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić.

Posjetitelji prezentacije

Tehnološki napredak i razvoj poljoprivredne tehnologije, te konkurentnost poljoprivrednih proizvođača, nezamisliv je bez modernih sustava navodnjavanja. Iako je velika većina površina pogodno za navodnjavanje, trenutno se navodnjava oko 1% poljoprivrednih površina na području Virovitičko-podravske županije.

Virovitičko-podravska županija trenutno priprema tehničku dokumentaciju za nekoliko sustava navodnjavanja, dok je jedan sustav navodnjavanja u izgradnji (Kapinci - Vaška u Općini Sopje).

Prezentacija

Također, u fazi projektnih ideja te pred pripremnim radnjama nekoliko je sustava navodnjavanja koji se slijedom nalaze uz rijeku Dravu koja bi bila izvor vode. Realizacijom navedenih projekata bi se iskoristilo prirodno bogatstvo u svrhu razvoja gospodarstva na području Virovitičko-podravske županije. Sustavi bi se nalazili u općinama Lukaču, Pitomači, Špišič Bukovici i Čađavici.


Tagovi

Navodnjavanje Prezentacija Prezentacija Pitomača Ruralni razvoj