Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralne Europljanke
  • 27.09.2021. 15:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Održana manifestacija Vrijedne ruke žena u ruralnom prostoru Grada Zagreba

Manifestacija je održana u sklopu projekta Ruralne Europljanke s ciljem promocije i pružanja konkretne podrške ženama u njihovom osobnom, ekonomskom i socijalnom razvoju.

Foto: Klub članova selo
  • 130
  • 38
  • 0

Na Europskom trgu u Zagrebu održana je manifestacija pod nazivom "Vrijedne ruke žena u ruralnom prostoru Grada Zagreba“, u sklopu projekta Ruralne Europljanke. 

Naime, svrha manifestacije bila je promocija i pružanje konkretne podrške ženama u ruralnim područjima u njihovom osobnom, ekonomskom i socijalnom razvoju u cilju osnaživanja njihova utjecaja na lokalnom i globalnom planu i pružanju novih mogućnosti ostanka i funkcioniranja na selu, stoji u priopćenju organizatora Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova selo“. 

Bila je to prilika da prezentiraju svoj rad te progovore o problemima s kojima se susreću, a podršku su im pružile i političarke s porukom da se svima treba osigurati bolji život na selu. 

"Žene u ruralnom prostoru proizvode hranu, čuvaju biološku raznolikost, brinu o obitelji, kreativne su i jedinstvene, svoj posao rade iz ljubavi, sačuvale su našu vjeru, identitet i kulturu, i ima još bezbroj razloga zato zaslužuju našu podršku“, istaknula je tom prigodom predsjednica Odbora za poljoprivredu u Hrvatskom saboru Marijana Petir te podsjetila kako su svega 30 posto žena nositeljice obiteljskih gospodarstava što znači da ih trebamo potaknuti da se odvaže preuzeti te ključne uloge. 

Manifestacija je održana u sklopu projekta Ruralne Europljanke

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak naglasila je kako je potrebno osigurati bolje uvjete za rad i život žene te da to nije samo problem Hrvatske već i cijele Unije na čemu se mora raditi. 

"U sklopu Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova 2021- 2024., Ministarstva poljoprivrede, preuzeli smo provođenje mjere kojom ćemo unaprijediti njihov položaj. Svrha i doprinos je da se smanji razina ekonomske ovisnosti na selu, provedbom edukacijskih radionica, sve u cilju povećanja broja vlasnica OPG-ova“, kazala je Jelena Đugum, ravnateljica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva. 
 
Manifestacija je izazvala zanimanje velikog broja građana, ali i stranih gostiju u Zagrebu koji su u ponudi na koju su naišli prepoznali vrijednost hrvatskog proizvoda. 

"Jasan je to pokazatelj da Hrvatska ima puno toga za ponuditi i na planu ruralnih proizvoda, samo treba osigurati uvjete dostojne življenja i bolje brendirati svoje prednosti“, istaknuli su organizatori. 

Inače, ova manifestacija samo je jedan od brojnih projekata u pripremi, a u sklopu projekta Ruralne Europljanke.


Fotoprilog


Tagovi

Ruralni kraj Žene Manifestacija Ruralne Europljanke  Marijana Petir Sunčana Glavak Jelena Đugum


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!