Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočarska izložba
  • 18.09.2015. 16:15

Održana 23. Državna stočarska izložba

Na ovogodišnjoj državnoj stočarskoj izložbi sudjelovalo je 206 uzgajivača iz 18 županija, a predstavljeno je 499 grla goveda, konja, svinja, ovaca, koza, peradi, a predstavili su se i pčelari.

  • 248
  • 47
  • 0

U Gudovcu je od 11. do 13. rujna 2015. godine u sklopu 23. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma održana i 23. državna stočarska izložba.

U petak je sajam i državnu stočarsku izložbu svečano otvorio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Franjo Lucić, uz nazočnost ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš, pomoćnice ministra poljoprivrede Snježane Španjol, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa, gradonačelnika grada Bjelovara Antuna Korušeca i drugih uzvanika.

206 uzgajivača životinja

Ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović u pozdravnom je govoru istaknula da je ovo naša najveća nacionalna izložba stoke na kojoj se osim visoko-proizvodnih odnosno konvencionalnih pasmina predstavljaju i hrvatske izvorne i zaštićene pasmine domaćih životinja. Na ovogodišnjoj državnoj stočarskoj izložbi sudjelovalo je 206 uzgajivača iz 18 županija, a predstavljeno je 499 grla goveda, konja, svinja, ovaca, koza, peradi, a predstavili su se i pčelari. Izložbu je organizirala Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s uzgajivačkim udrugama i njihovim središnjim uzgajivačkim savezima.

Nakon svečanog otvorenja izložbe mnogobrojna publika pratila je bambino kup na kojemu je sudjelovalo 45 djece u dobi od 2,5 do 17 godina s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije.

Djeca su u pratnji roditelja pokazala umijeće u predvođenju teladi obučena u tradicionalne narodne nošnje kraja iz kojega dolaze. Sudionici su nagrađeni brojnim poklon paketima sponzora, a medalje su dodijele ravnateljica HPA Marija Vukobratović i zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

Radionica za mlade

Na radionici mladih uzgajivača stručnjaci za ocjenu vanjštine iz HPA održali su edukaciju za mlade uzgajivače kako pripremiti grla goveda za sudjelovanje na izložbi. Prikazana su reprezentativna grla te je demonstrirano postupanje s govedima i sam proces pripreme za sudjelovanje na izložbi.


Tagovi

Stočna izložba Jesenski sajam Bjelovarski sajam Uzgajivači goveda Koze Ovce Perad Pčelarim Bambino kup Damir Bajs Snježana Španjol


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!