Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IAAS udruga
  • 05.02.2017. 07:30

Održan skup studenata agronomije EU

Na događaju su bili prisutni studenti iz Slovenije, Poljske, Njemačke, Švicarske, Belgije, SAD-a, Italije i Grčke.

  • 3.097
  • 405
  • 0

Skup europskih članica IAAS udruge (European Directors Meeting, EDM) godišnji je događaj voditelja svih europskih članica međunarodnog udruženja studenata agronomije i srodnih znanosti i održan je u Hrvatskoj.

IAAS Hrvatska je udruga studenata agronomije i srodnih znanosti kojoj je cilj poticanje međunarodnih i znanstvenih interesa, povećanje stupnja razumijevanja između studenata iz cijeloga svijeta te poticanje razmjena ideja na svim poljima poljoprivredne teorije i prakse.

Hrvatska domaćin skupa studenata agronomije EU

Na događaju su bili prisutni studenti iz Slovenije, Poljske, Njemačke, Švicarske, Belgije, SAD-a, Italije i Grčke. Uz predstavnike udruge iz tih zemalja prisutno je bilo i svjetsko predsjedništvo udruge te treneri iz ITC (International Training Committee).

IAAS 2020.

Na svečanom otvaranju pozvani su predstavnici IAAS Alumni (članovi udruge su bivši članovi IAAS-a koji su prestali biti studenti) koji su prezentirali svoje buduće događaje te su podijelili svoja iskustva dok su još bili članovi IAAS-a. Tijekom EDM-a bila su organizirana dva GA-a (General Assemblyja).

Na prvom GA, IAAS World i svaka prisutna IAAS udruga su prezentirale svoj učinak do danas te je predstavljen plan za IAAS do 2020. godine nazvan IAAS 2020. "Uz predstavljanje plana upoznali smo kandidate za pozicije Regionalnih direktora (RD) i Regionalnih kordinatora za Exchange program (RexCo) za sve tri europske regije (Zapadna, centralna i sjeverpistočna). Na drugom GA održani su izbori za pozicije RD i RexCo."

Ideje za prevenciju bacanja hrane

Uz izbore održane su i dvije radionice na teme "No food waste", na kojoj su se razvijale ideje za prevenciju bacanja hrane te se istražilo koliko svaka zemlja baca hrane, i "Unity in IAAS Europe" gdje su se pomoću SWOT i TOWS analize razvijale ideje o jačanje međudružnih veza. ITC je organizirao dva soft skill treninga.

"Na svakom treningu bili smo podijeljeni u tri grupe te je svatko izabrao na kojem će treningu prisustvovati. Prvi trening se sastojao od tema: Sakpupljanje sredstava, improvizacija i dinamika tima, dok se drugi trening sastojao od: Emocionalna inteligencija, Leadership i organizacijsko planiranje. Za bolje upoznavanje participanata sa hrvatskom kulturom organizirali smo radionicu na temu Hrvatska tradicionalna hrana i piće gdje smo participantima pružili priliku da sami pripreme hranu. Zadnji dan događaja organizirano je klizanje na Trgu kralja Tomislava u trajanju Adventa, koji je drugu godinu zaredom proglašen najboljim u Europi", govore u organizaciji.

Približavanje problemima poljoprivrede

"Kao novi član IAAS-a (od listopada 2016. ), EDM je bio moj prvi internacionalni događaj na kojem sam prisustvovala. Doživljela sam nezaboravno iskustvo. Radionice i General Assembly su mi približili probleme poljoprivrede i IAAS-a na svjetskoj razini, ali drugi General Assembly mi nije ostavio dobar dojam. Treninzi su bili vrlo poučni te sam naučila nove vještine i poboljšala već postojeće. Cijeli raspored je bio savršeno organiziran te sam uživala u svakom trenutku, osim što smo možda mogli malo više vremena provesti razgledavajući Zagreb. Sve u svemu, posve sam zadovoljna te sam uživala radeći u timu i komunicirajući sa drugim ljudima", kaže Afrodite Kalapouti, IAAS Greece.

"Proveli smo tjedan ispunjen edukativnim aktivnostima i zabavom. Moje doimanje EDM-a je malo drugačije od ostalih jer sam ujedno bila i član organizacijskog tima. Bio je to tjedan sreće, ali ujedno i tjedan stresa za mene. Vezala sam za sve participante te sam provodila svaki trenutak koji sam mogla sa njima. Radionice i treninzi su bili izvrsni zahvaljujući svjetskom predsjedništvu i trenerima. Zahvalna sam za sve nove stvari i vještine koje sam naučila tijekom EDM i već sada znam da ću ih pamtiti do kraja života. Sve u svemu, ovo je bio nezaboravan tjedan sa nezaboravnim ljudima", kaže Manuela Vukić, IAAS Croatia.


Tagovi

IAAS EDM


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]