Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival žena
  • 14.10.2015. 09:30

Održan Festival žena iz ruralnih područja

Nadica Ivančan iz podravskoga mjesta Molve, pobjednica je ovogodišnjeg Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, pa će se, zahvaljujući njoj, slijedeće godine izbor održati u Molvama.

Foto: djurdjevac.eu
  • 180
  • 12
  • 0

U mjestu Gola u Koprivničko-križevačkoj županiji održan je Festival žena iz ruralnih područja te županije. Sudjelovalo je 11 kandidatkinja, od kojih se svaka svojim proizvodima i ručnim radovima predstavila na svojemu štandu. Pripremile su i hranu, kolače, zimnicu te napitke po tradicionalnim, ali i po suvremenim receptima, a štandove su prije same svečanosti obišli i ocijenili članovi žirija u kojemu je bila i prošlogodišnja pobjednica Štefica Horvat iz Gole, zahvaljujući kojoj se ovogodišnji izbor i održao upravo ovdje.

Različitosti ruralnog života

U bodovanju su sudjelovale i same kandidatkinje, jer su se međusobno ocjenjivale. A ukupnom zbroju bodova dodani su i oni, koje je povjerenstvo nekoliko dana prije, donijelo na temelju obilaska kućanstava svih kandidatkinja. Prvo mjesto je tako osvojila Nadica Ivančan iz Molvi, drugo Ivančica Kučanda iz Novigrada Podravskog, dok je treće pripalo Marini Picig iz Potoka Kalničkog u općini Kalnik.

"Zapravo su sve ove žene pobjednice, jer predstavljaju tisuće drugih žena podravsko-prigorskoga kraja, kojima već sada upućujem poziv da se prijave slijedeće godine. Želja nam je pokazati različitosti života žena u ruralnim područjima. Jer sve su one marljive i svestrane, ali bave se različitim poslovima i aktivnostima te su kao takve i kreatorice kvalitetnog života svojih obiteljii", kazala je Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, koje je i organiziralo ovo natjecanje.

U projektu je do sada sudjelovala 61 žena, a značaj i vrijednost ove priredbe prepoznata je i u okviru EU, pa je Festival žena iz ruralnih područja, uvršten i u kalendar događanja Odjela za ruralni razvoj Europske komisije.

Foto: djurdjevac.eu


Tagovi

Gola Koprivničko-križevačka županija Festival žena Ruralna područja Ručni radovi Štandovi Recepti Zimnica Kolači Štefica Horvat Bodovanje Nadica Ivančan Molve Ivančica Kučanda Novigrad Podravski Marina Picig Potok Kalnički Kalnik Pobjedn


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]