Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HAPIH
  • 16.10.2022. 13:30

Ocjenjivanje kobila lipicanske pasmine privatnog uzgoja

U slučaju izostanka ocjene, ždrebad takvih kobila neće se uvesti u registar lipicanske pasmine Republike Hrvatske, napominju iz HAPIH-a.

Foto: Depositphotos/samotrebizan
  • 331
  • 37
  • 0

Centar za stočarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu nastavlja s ocjenjivanjem kobila lipicanske pasmine privatnog uzgoja, a koja je propisana uzgojnim programom.

Kako su objavili, ocjenjivanje je planirano 26. listopada (srijeda) u Državnoj ergeli Đakovo s početkom u 9:00 sati i 27. listopada  (četvrtak) u Državnoj ergeli Lipik s početkom u 9:00 sati. 

"Obveza komisijske ocjene stupila je na snagu za sve kobile oždrebljene 2014. godine i kasnije, a navedena praksa provodi se svake godine na prethodno definiranim punktovima. U slučaju izostanka ocjene, ždrebad takvih kobila neće se uvesti u registar lipicanske pasmine Republike Hrvatske, već će biti upisana u registar konja za uzgoj i proizvodnju", napominju. 

Prijave se dostavljaju na adresu; Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Gudovačka cesta 1d, 43251 Gudovac, ili se može prijaviti telefonski na broj 043/ 638 075 – Domagoj Tadić, dipl.ing. ili na broj 032/ 338 455 – Mario Šošić, dipl.ing.

Nakon zaprimanja prijava, uzgajivači će biti pojedinačno pozvani prema unaprijed određenoj satnici, stoji u objavi HAPIH-a. 


Tagovi

Ocjenjivanje kobila HAPIH Lipicanska pasmina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]