Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa uroda
  • 07.11.2015. 16:15

Obrao kukuruz - ali ne svoj!

To selo nedaleko Vukovara već danima prepričava zgodu u kojoj je njihov 51-godišnji sumještanin obrao kukuruze s njiva dvojice poljopivrrednika iz Borova i Trpinje.

  • 4.036
  • 561
  • 0

Stigla jesen i kukuruzi rodili pa pomislio čovjek "šteta je da stoje na njivi, valjalo bi ih obrati prije kiša i nadolazeće studeni i zime". I krenuo čovjek u berbu i obrao kukuruz. I sve bi bilo u redu da su kukuruzi bili njegovi, ali nisu - već dvojice poljoprivrednika, jednog iz Borova, a drugog iz Trpinje. A on iz Borova.

To selo nedaleko Vukovara već danima prepričava zgodu u kojoj je njihov 51-godišnji sumještanin obrao kukuruze s njiva dvojice poljopivrrednika iz Borova i Trpinje. Kako ukazuju saznanja iz policijskog kriminalističkog istraživanja, 51-godišnjak je između 24. listopada i 3. studenog sa poljoprivrednih čestica u ataru Palagar i Crepulje kod Borova ovršio i otuđio kukuruz.

Ovršio 13 tona tuđeg kukuruza

Smatra se kako je 39-godišnjaku iz Trpinje na čestici u ataru Palagar ovršio i otuđio osam tona kukuruza, dok je 51-godišnjaku iz Borova na čestici u Crepuljama ovršio i otuđio pet tona kukuruza. Sve u svemu, 13 tona kukuruza vrijednog više desetaka tisuća kuna. Zadovoljstvo naizgled mudrog Borovčanina nije međutim dugo potrajalo. Policija mu je brzo ušla u trag i lopov je priveden te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Sav trud otišao u vjetar

Teško je i zamisliti očaj dvojice poljoprivrednih proizvođača iz Borova i Trpinje dok su, ne vjerujući vlastitim očima, gledali u kukuruzno polje na kojem su očekivali lijepu berbu i ako im se posreći - posve solidnu zaradu kojom su trebali prehraniti vlastite obitelji. Kada su shvatili da ih je netko pokrao i kukuruze obrao, preostalo im je samo nadati se da kukuruz možda još uvijek nije utržen, a ako i je, da novac nije potrošen.


Tagovi

Krađa Lopov Kukuruzi Borovo Trpinja Čestica Policija Poljoprivredni proizvođači Zarada


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]