Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Copa Cogeca
  • 25.09.2022. 13:30
  • Šibensko-kninska, Šibenik

O budućnosti EU poljoprivrede u Šibeniku, na Copa-Cogeca kongres stiže i Wojciechowski

Najveći naglasak bit će na izazovima i mogućnostima poljoprivrede, ravnoteži između sigurnosti i održivosti hrane, a u Hrvatsku dolaze i drugi visoki gosti - iz Europskog parlamenta, organizacije FAO...

Foto: Depositphotos/Ale_Mi
  • 297
  • 37
  • 0

Copa-Cogeca europski poljoprivredni Kongres koji će se održati od 12. do 14. listopada u Amadria parku, u Šibeniku, okupit će oko 400 uzornih poljoprivrednih proizvođača i zadruga država članica, najavljuju iz Hrvatske poljoprivredne komore.

"Najveći naglasak bit će na izazovima i mogućnostima za poljoprivredu EU-a, ravnoteži između sigurnosti i održivosti hrane, tranziciji prema dugoročnoj održivosti poljoprivredno-prehrambenog lanca i poljoprivredi na globalnoj sceni te važnosti žena u ovoj proizvodnji i ruralnim područjima", napominju. 

Kongres će otvoriti europski povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj Janusz Wojciechowski, češki ministar poljoprivrede, predsjedatelj Poljoprivrednog vijeća EU-a Zdeněk Nekula, predsjednik Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta Norbert Lins, pomoćnik glavnog direktora Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda Maurizio Martina te ministar agrarne politike i hrane Republike Ukrajine Mykola Solskyi.

Kako napominju, Copa-Cogeca je najutjecajnija, najstarija i najveća organizacija poljoprivrednih proizvođača i zadruga u Europskoj Uniji, a HPK kao njezina članica ima mogućnost sudjelovati u pregovorima u više od dvadeset grupa u okviru Europske komisije te je time na nacionalnoj razini najznačajniji predstavnik poljoprivrednih proizvođača u kreiranju poljoprivrednih politika.

Program kao i više informacija o kotizaciji i prijavama ovdje


Tagovi

Kongres Copa Cogeca HPK Janusz Wojciechowski Zdeněk Nekula Norbert Lins Maurizio Martina Mykola Solskyi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]