Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2017
  • 30.01.2017. 18:00

Noćnjak će na Hvaru pokazati zrelost!

19. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2017. održat će se u Hotelu Hvar d.o.o. u Jelsi na otoku Hvaru od 23. do 26. ožujka 2017.

  • 1.380
  • 142
  • 0

19. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2017. održat će se u Hotelu Hvar d.o.o. u Jelsi na otoku Hvaru od 23. do 26. ožujka 2017.

Ovaj susret godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko - uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije, te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo.

S obzirom da je punoljetnost proslavio na Braču, ovaj put će svoju zrelost pokazati na Hvaru i već devetnaestu godinu nagraditi najbolje maslinare.

Noćnjak podržavaju znanstvene i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija.

Sajam maslinarstva i uljarstva

Noćnjak je prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Na sajmu maslinarstva i uljarstva prezentiraju se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, alati i oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje te drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo.

Na Olio baru i izložbi promoviraju se i kušaju maslinova ulja i proizvodi od maslina onih proizvođača koji svoje uzorke dostave na ocjenjivanje i natjecanje.

Dostava uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline

Uzorci maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje na Noćnjaku 2017. zaprimaju se na dvije lokacije:

  • Split - Uzorke dostaviti osobno ili poštom od 2.1.2017. do 3.2.2017. radnim danima od pon.-pet. u vremenu od 7,00 - 15,00 na adresu: Zadružni savez Dalmacije, 21000 Split, Kamila Tončića 4, 1. kat
  • Zadar - Uzorke dostaviti osobno dana 3.2.2017. u vremenu od 9,00 - 14,00 na adresu: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, 23000 Zadar, Dr. F. Tuđmana 24/h

Propozicije i prijava za ocjenjivanje maslinovih ulja i proizvoda od masline mogu se preuzeti na www.zsd.hr

Ocjenjivanje kvalitete ulja i izgleda proizvoda

Za proizvođače maslinovog ulja Noćnjak je prilika da za svoj proizvod, uz povoljnu cijenu, dobiju certifikat koji detaljno prikazuje rezultate analize i ocjene dostavljenog uzorka maslinovog ulja. Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije:

  • pakovine maslinovog ulja (plasiraju se na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani) i
  • otvorena maslinova ulja (ulja u rinfuzi)

U svakoj od ovih kategorija proglašava se Šampion kvalitete tj. najbolje ocijenjeno maslinovo ulje, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu dobiva i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda. Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje, te najbolji ekološki proizvod, a s ciljem razvitka kulture kušanja i potrošnje maslinovog ulja.

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline ima za cilj prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline, te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda - kozmetičkih, prehrambenih i proizvoda od drva masline.

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije:

  • prehrambeni proizvodi,
  • kozmetički proizvodi i
  • proizvodi od drva masline

Važno je da je proizvod sačinjen ili sadržava plod masline, maslinovo ulje i/ili drvo masline, a svi dostavljeni proizvodi bit će predstavljeni na posebnoj izložbi u okviru Noćnjaka. Najinovativniji i najkreativniji bit će nagrađeni, temeljem ocjenjivanja proizvoda od masline od strane stručnih povjerenstava.

Burza maslinovih ulja, proizvoda maslina i ljekovitog bilja

U sklopu burze proizvođači maslinovog ulja, proizvoda od maslina i proizvoda od ljekovitog bilja predstavljaju svoje proizvode na prezentacijskom štandu.

Kako su mnogi maslinari i uljari, te tvrtke koje ih prate svojim asortimanom opreme i alata, sve više zainteresirani za proizvodnju proizvoda od ljekovitog bilja koje se uzgaja u maslinicima, u program Noćnjaka uključene su i ove interesantne teme kroz edukaciju, prezentaciju proizvoda i predstavljanje primjera dobre prakse. Program manifestacije je u prilogu ispod teksta.

Informacije i obrazac za rezervaciju smještaja u Hotelu Hvar u Jelsi, kao i sve dodatne informacije o Noćnjaku možete pronaći na www.zsd.hr ili putem telefona: 021 348 388 ili maila: info@zsd.hr


Dokumenti


Tagovi

Noćnjak 2017 Hvar Maslinovo ulje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]