Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2020
  • 26.06.2020. 12:00
  • Zadarska, Zadar

Noćnjak 2020: Šampion otvorenih ulja Josip Kovačić - Aga iz Omiša

Podijeljene su čak 104 zlatne, 82 srebrne i 12 brončanih medalja, te 20 diploma za ekstra djevičanska i 30 djevičanskih maslinovih ulja. "Robusnost ulja i neharmoničnost s mirisnom notom je glavna karakteristika većine ulja“, ocjena je dr.sc Sandre Petričević.

Foto: Vedran Stapić
  • 610
  • 277
  • 0

U konkurenciji 268 otvorenih ulja, koliko ih je ukupno pristiglo na ovogodišnji Noćnjak, šampionsko je ektra djevičansko ulje od sorte oblica maslinara Josipa Kovačića-Age iz Omiša.

Priznanje za najbolje blago ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte toscanina dobila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Centar za voćarstvo i povrćarstvo (Zagreb), dok je za srednje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti priznanje pripalo Davoru Bogdanoviću (Seoca). Najbolje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti pripalo je tvrtci Kalavojna d.o.o. (Marčana).

Među 10 najboljih plasirao se i potpisnik ovih redaka Nedjeljko Jusup iz Zadra sa svojim ekstra djevičanskim uljem od sorti oblica, coratina i lastovka.  

Tko su dobitnici osobnih i kolektivnih priznanja ovogodišnjeg Noćnjaka? 

Kakva su bila ulja koja je ove godine ocjenjivao stručni panel Zadružnog saveza Dalmacije, rekla nam je dr. sc. Sandra Petričević, predsjednica panela.

"Ekstra djevičanska maslinova ulja pristigla na ocjenjivački dio Noćnjaka 2020. srednje su intenzivne voćnosti, intenzivne gorčine i pikantnosti. Top 10  maslinovih ulja isticala su se svježom intenzivnom voćnosti, ujednačenom gorčinom i pikatnosti uz različite okuse i mirise po aromatičnom bilju i sušenom voću. Manji postotak ulja isticao se krajnje intenzivnom gorčinom i pikantnosti sa zaostajanjem u intenzitetu voćnosti na što je utjecala prerana berba te nedovoljna zrelost ploda.

Primjećen je nedostatak svježih mirisa po travi i aromatičnost. Robusnost ulja i neharmoničnost s mirisnom notom je glavna karakteristika većine ulja“, ocjena je dr.sc. Sandre Petričević.

Završen Noćnjak 2020: Šampion pakovina Ante Prižmić

Kvaliteta ulja je iz godine u godinu sve bolja pa su tako na ovogodišnjem Noćnjaku podijeljene čak 104 zlatne, 82 srebrne i 12 brončanih medalja, te 20 diploma za ekstra djevičanska i 30 djevičanskih maslinovih ulja dok su priznanje za sudjelovanje dobili vlasnici 11 ulja koja su u kategoriji lampante.

U dokumentu ispod teksta možete vidjeti sve rezultate u kategoriji otvorenih ulja.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Noćnjak 2020 Otvorena ulja Šampion Josip Kovačić-Aga


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P