Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadružni savez Dalmacije
  • 04.01.2019. 09:00

Noćnjak 2019: Bliži se rok za predaju uzoraka ulja i proizvoda od masline!

Uzorci maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje na Noćnjaku 2019. zaprimaju se do 15.1.2019. na tri lokacije (Split, Zadar i Mostar), stoga požurite s prijavom!

Foto: Zadružni savez Dalmacije
  • 468
  • 37
  • 0

Zadružni savez Dalmacije organizira 21. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara Noćnjak 2019. Kao plod dugogodišnje poslovne suradnje, kontakata i iskazane želje inozemnih maslinara i uljara, te znanstveno-stručnih institucija, Noćnjak će se po prvi put održati na teritoriju dvije države - Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

U Splitu će se tijekom siječnja i veljače 2019. održati ocjenjivanja proizvoda - maslinovih ulja i proizvoda od masline. Početkom ožujka organizirat će se medijska konferencija te Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu u okviru kojeg će se vršiti promocija i degustacija proizvoda s ocjenjivanja, te će biti predstavljen projekt Aristoil Sveučilišta u Splitu. Projekt se financira iz EU programa Interreg Mediterranean, a odnosi se na znanstveno proučavanje, mjerenje i vrednovanje zdravstvene važnosti maslinovog ulja, tj. povećanje tržišne kompetitivnosti ekstra djevičanskog maslinovog ulja na području Mediterana primjenom inovativnih metoda određivanja njihova fenolnog sastava, a posljedično i promoviranja maslinovog ulja kao funkcionalne hrane koja posjeduje povoljan zdravstveni učinak na čovjeka. 

U Neumu od 21. do 24. ožujka 2019. u Grand hotelu Neum održat će se trodnevni program Noćnjaka, koji uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno-stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, te organizirani studijski obilazak maslinarsko-uljarskih destinacija uz praktično maslinarstvo.

d
Grand hotel Neum

Noćnjak godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, medije, te ostale gospodarske subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo. Manifestaciju, kao suorganizatori, podržavaju znanstveno-stručne i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava program s aktualnim i edukativnim predavanjima, radionicama i degustacijama. 

Ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i izgleda proizvoda

Za proizvođače maslinovog ulja Noćnjak je prilika da za svoj proizvod, uz povoljnu cijenu, dobiju certifikat koji detaljno prikazuje rezultate analize i senzorske ocjene dostavljenog uzorka maslinovog ulja. Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije: 

  • Pakovine maslinovog ulja, koje se plasiraju na tržište s etiketom, u skladu sa Zakonom o hrani i 
  • Otvorena maslinova ulja, ulja u rinfuzi.

U svakoj od ovih kategorija proglašava se šampion kvalitete, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu odnosi i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda. Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje, te najbolji ekološki i hrvatski otočni proizvod.

dv
Pakovine maslinovog ulja

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline ima za cilj prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline, te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda - krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira itd. 

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije - prehrambeni proizvodi, kozmetički proizvodi i proizvodi od drva masline. Važno je da je proizvod sačinjen ili sadržava plod masline, maslinovo ulje i/ili drvo masline, a svi dostavljeni proizvodi bit će predstavljeni na posebnoj izložbi u okviru Noćnjaka. Najkvalitetniji i najkreativniji u navedenim kategorijama bit će nagrađeni, temeljem ocjena stručnih povjerenstava.

dc
Proizvodi od masline

Na izložbi i Olio baru promoviraju se i kušaju maslinova ulja i proizvodi od masline onih proizvođača koji svoje uzorke dostave na ocjenjivanje i natjecanje. 

Rezultati ocjenjivanja svih proizvoda bit će objavljeni na Noćnjaku u Neumu u Grand hotelu Neum.

Rokovi i lokacije za dostavu uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline

Uzorci maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje na Noćnjaku 2019. zaprimaju se do 15.1.2019. na tri lokacije:

  1. Split - uzorke dostaviti osobno ili poštom do 15.1.2019. radnim danima od pon.-pet. u vremenu od 7,00-15,00 sati na adresu: Zadružni savez Dalmacije, 21000 Split, Kamila Tončića 4, 1. Kat
  2. Zadar - uzorke dostaviti osobno dana 19.1.2019. (subota) u vremenu od 9,00-14,00 sati na adresu: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, 23000 Zadar, Dr. F. Tuđmana 24/h
  3. Mostar - uzorke dostaviti osobno ili poštom do 15.1.2019. radnim danima od pon.-pet. u vremenu od 9,00-15,00 sati na adresu: Federalni agromediteranski zavod, 88000 Mostar, Biskupa Čule 10, BiH

Propozicije i prijave za ocjenjivanje maslinovih ulja i/ili proizvoda od masline preuzmite na web stranici ZDS.

fv
Proizvodi od masline

Predstavite svoju tvrtku i proizvode na Burzi ili Sajmu maslinarstva i uljarstva 

Noćnjak je prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Na Sajmu maslinarstva i uljarstva, koji će biti organiziran od 21.-24. ožujka 2019. u Grand hotelu Neum, prezentirat će se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, alati i oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. 

U sklopu Burze proizvođači maslinovog ulja, proizvoda od maslina i proizvoda od ljekovitog bilja moći će samostalno predstaviti svoje proizvode na prezentacijskom štandu. Ukoliko u svojoj ponudi imate proizvode od masline i proizvode na bazi ljekovitog bilja (čajeve, kreme, eterična ulja...) iskoristite mogućnost i izložite ih u sklopu prezentacijskog prostora na Burzi Noćnjaka.

Prijave za Sajam i Burzu, kao i sve informacije o Noćnjaku, možete pronaći na web stranici ZDS ili se obratiti na telefon: 021/348-388 i e-mail: info@zsd.hr.


Tagovi

Zadružni savez Dalmacije Noćnjak Maslinovo ulje Ocjenjivanje Sajam malinarstva i uljarstva Neum


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]