Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPA
  • 21.05.2018. 14:00

Ne propustite 14. savjetovanje uzgajivača svinja

U sklopu savjetovanja održat će se dvije aktualne panel rasprave, novosti i aktualnosti uzgoja komercijalnih pasmina, uvažavajući tradicionalni uzgoj posvećen autohtonim pasminama kao i zdravstvenoj zašiti.

Foto: Pixabay/RoyBuri
  • 1.100
  • 119
  • 0

Već XIV. savjetovanje uzgajivača svinja u RH, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske održat će se od 29. do 30. svibnja 2018. godine u Đurđevcu (hotel "Picok"). 

"Cilj savjetovanja je prvenstveno edukacija i informiranje uzgajivača svinja, ali i stručnjaka iz različitih područja svinjogojstva kao što su: uzgoj i selekcija, držanje i hranidba svinja, zakonske legislative, ruralni razvoj, preventiva i zdravstvena zaštita, tehnologija proizvodnje, kvalitete svinjskog mesa, mesa hrvatskih farmi kao i ostalih aktualnih tema. Predavanja će održati profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, stručnjaci Hrvatske poljoprivredne agencije, te sami uzgajivači kroz vlastiti primjer i kroz korisne savjete i razmjene iskustava. Temeljem prijašnjih iskustava, zaključak je da je savjetovanje središnje mjesto susreta uzgajivača i stručnjaka, razmjene iskustava unutar samih proizvođača, stjecanja korisnih i primjenjivih spoznaja, kao i unaprjeđenja poslovnih odnosa", stoji u najavi HPA. 

Predavanja će pokriti najvažnija područja s naglaskom na razvoj svinjogojske proizvodnje, iskoristivosti nacionalnog  i različitih hibridnih programa u cilju povećanja populacije kao i vlastite samodostatnosti.

"Ove godine ćemo predstaviti i nekoliko novosti: održat će se dvije aktualne panel rasprave, novosti i aktualnosti uzgoja komercijalnih pasmina, uvažavajući tradicionalni uzgoj posvećen autohtonim pasminama kao i zdravstvenoj zašiti. Osim panel diskusija sa aktivnim sudionicima uzgajivača i struke, održat će niz stručnih predavanja kroz aktualnosti iz različitih područja svinjogojske proizvodnje", zaključuje se u priopćenju.

Pozivnicu i program pogledajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

HPA Savjetovanje Savjetovanje uzgajivača svinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner