Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • WineOS
  • 10.01.2023. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Najveći WineOS dosad - vikend u znaku sajma vina, delicija i ugodnog življenja

Više od 110 izlagača očekuje vas na ovogodišnjem, osmom izdanju WineOS-a.

Foto: Denis Despot
  • 723
  • 80
  • 0

Čak 97 izlagačkih mjesta odnosno više od 110 izlagača, budući da će na nekim mjestima biti više proizvođača, očekuje posjetitelje ovogodišnjeg, najvećeg do sada, sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS.

Osmo izdanje održava se ovog vikenda, 13. i 14. siječnja u osječkoj dvorani Gradski vrt, a najavljeni su gosti iz svih vinskih regija Hrvatske te iz BiH, Mađarske i Srbije.

"Bit će ovo sjajna prigoda za promociju lokalnih proizvođača vina, delicija i žestokih pića koji su ponovno u fokusu i zauzet će najveći broj izlagačkih mjesta. Siguran sam da će svi uživati u dva dana hedonizma“, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora sajma te udruge Dekanter, Boris Ocić

Naime, glavni organizatori ponovno su udruga Dekanter i vinoteka Vinita uz suorganizatore, Osječko - baranjsku županiju i Grad Osijek te turističke zajednice županije i grada. 

Kako je istaknula direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić, krajem prošle godine prvi su put išli u izravno oglašavanje najvećih događaja na kraju stare i početku nove godine izvan granica Hrvatske. "Tako smo na oglasnim panoima u Mađarskoj zajednički promovirali Advent u Osijeku i WineOS što, već sada možemo reći, rezultira pojačanim interesom gostiju iz susjedne države. Dapače, u prošloj smo godini zabilježili značajan rast mađarskih gostiju“, istaknula je. 

Osječko-baranjsku županiju lani posjetilo 40 posto više turista

WineOS godinama podupire Županija te je ovo, kako je rekao zamjenik župana, Mato Lukić, veliki događaj uz kojeg ćemo na sjajan način ući u ovogodišnju vinsku priču. 

Zadovoljni su i u gradskoj upravi, a prema riječima pročelnika Odjela za gospodarstvo Igora Medića, riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koja je u ovo doba godine i veliki mamac za stanovnike Osijeka te za sve brojnije goste iz drugih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemalja. Slaže se s tim i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Turalija.

Kako je najavljeno, u radu WineOS-a ponovno će sudjelovati učenici Ugostiteljsko – turističke škole Osijek. "Promocija zanimanja u turizmu sve je važnija i naš Regionalni centar kompetentnosti značajno radi na edukaciji i širenju svijesti građana“, istaknula je voditeljica projekta VirtuOS Regionalnog centra kompetentnosti Dorotea Telarović.

Vinske priče i kulinarski show 

Kao i prethodnih godina, zainteresirani će moći pratiti brojne edukativne radionice, a za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz. Ukupno jedanaest radionica održat će se 12., 13. i 14. siječnja.

U dvorani će se i ovaj put naći pozornica na kojoj će se tijekom oba dana održavati kulinarski show u sklopu kojega će vrhunski lokalni kuhari pripremati primamljive zalogaje te ih sljubljivati s lokalnim vinima.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u Vinoteci Vinita te na ulazu u dvoranu Gradski vrt tijekom trajanja sajma. Njihova cijena za jedan dan je 20 eura.


Tagovi

WineOS Vinska manifestacija Boris Ocić Ivana Jurić Mato Lukić Igor Medić Tatjana Turalija Dorotea Telarović Željko Garmaz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer