Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sabatina
  • 05.11.2022. 21:00
  • Šibensko-kninska, Vodice

Najbolja crna iz Dalmacije, bijela iz Slavonije i Podunavlja, kaže 32. Sabatina

Kao najbolje vino ovogodišnje Sabatine ocijenjen je Dingač 2019 s poluotoka Pelješca. Traminac i Chardonnay nose titule bijelih vina u Ilok, a i Nadin je ugostio još jednog crnog šampiona - Cabernet sauvignon 2015. I korčulanski Pošipi zabilježili su sjajne rezultate

Foto: Vedran Stapić
  • 639
  • 41
  • 1

Na ovogodišnju je Sabatinu pristiglo ukupno 395 uzoraka na ocjenjivanje, od kojih 365 iz Hrvatske, 28 iz Bosne i Hercegovine te dva iz Crne Gore. 

Među vinima je najviše buteljiranih, 129 uzoraka, dok je u kategoriji otvorenih njih 106 te mladih vina 116. Tome još valja pribrojiti 44 uzorka iz plejade jakih alkoholnih pića.

Dok su jučer u Vodicama slavili “mladi i otvoreni”, danas su u fokusu bile butelje i jače kapljice. 

Evo tko su najbolji od najboljih na 32. Sabatini u kategoriji otvorenih i mladih vina

Na večerašnjoj svečanosti uručena su tako priznanja za kvalitetu i izgled buteljiranih proizvoda, a proglašeni su i šampioni 32. Sabatine.

U kategoriji buteljiranih, za najbolje vino ovogodišnje Sabatine, ali i najboljim plavcem proglašen je Dingač 2019. tvrtke Pelješki vinogradar d.o.o. iz Kune Pelješke. 

U domeni poluslatkih, slatkih, predikatnih i desertnih vina šampionsko je odličje osvojio Traminac izborne berbe prosušenih bobica 2016. Iločkih podruma d.d. iz Iloka koji su se okitili titulom i u skupini bijelih suhih i polusuhih vina, ovaj puta s vinom Chardonnay Principovac iz 2018.

Šampionsko odličje između crnih suhih i polusuhih vina odnio je Šime Škaulj iz Nadina zahvaljujući svom Cabernet sauvignonu iz 2015. godine.

Ovogodišnja je Sabatina obratila pozornost i na izgled pakovina, a tu je pobjedu odnio Frano Baničević Car iz mjesta Smokvica, na otoku Korčula, za Pošip iz 2021. godine.

A kada je o pošipima riječ, najbolje ocijenjeni jest Pošip “Zure” istoimenog obrta iz Lubmarde, također s Korčule. 

Nagradu za najbolje ocijenjeni Hrvatski otočni proizvod zaslužio je šampionski Dingač 2019 tvrtke Pelješki vinogradar d.o.o., koji su na poluotok odnijeli i veliku zlatnu medalju za kvalitetu proizvoda vina Dingač Riserva 2015.

Sadnjom loze ispred hotela u Vodicama otvorena 32. Sabatina

Kategorijom jakih alkoholnih pića izdominirali su proizvodi Ante Beroša iz Bratuša i njegovog OPG-a Eko Oči. Njegov “Korifej” je šampion kvalitete jakih alkoholnih pića, a osvojio je i velike zlatne medalje za kvalitetu proizvoda “Sveti Ivan (gospina trava)” i “Sveti Ivan (rogačica)”.

Cjeloviti popis nagrađenih vina i jakih alkoholnih pića možete naći u dokumentima ispod teksta.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Sabatina Buteljirana vina Jaka alkoholna pića Šampioni Dingač Traminac Chardonnay Cabarnet sauvignon


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]