Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 15.04.2016. 15:30

Na SALORI-ju mnoštvo lovaca i ribolovaca!

Svečano je otvoren SALORI 2016. - Sajam lova, ribolova i turizma. Sajam će se održavati od 15.-17. travnja 2016. Priredba obiluje popratnim događanjima, predavanjima, natjecanjima, degustacijama.

  • 784
  • 42
  • 0

Zrake sunca i miris čobanca privukli su brojne posjetitelje na otvorenje Sajma lova, ribolova i turizma - SALORI 2016. i to 13. po redu, na sajamskom prostoru Pampas.

Sajam će se održati od 15. do 17. travnja 2016. godine. Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam d.o.o. Na otvorenju su bili prisutni brojni uglednici, a Sajam je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede Ivica Francetić.

SALORI je i ove godine mjesto okupljanja i susreta županijskih lovačkih, županijskih športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova, turističkih zajednica županija, gradova i općina te streljačkih društava.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, Ivica Francetić

Očekuje vas bogat program

Ovogodišnja sajamska priredba nudi opremu za lov, ribolov, plovila, automobile i motore te prikaz turističkih mogućnosti i kapaciteta, gastronomske ponude i autohtonih proizvoda našeg podneblja. Priredba obiluje popratnim događanjima, stručnim predavanjima, natjecanjima, prezentacijama i degustacijama.

Ukupan sadržaj i aktivnosti koje će se odvijati u tri dana sajamske priredbe svjedoče o značaju i potrebi razvijanja tradicije ove sajamske priredbe, kao najuspješnije priredbe u zemlji.

Podršku sajmu dao i predsjednik HLS-a

Osim prodaje i prezentacije lovačke opreme, predstavljanja opreme i lovišta, ovaj je sajam postao nezaobilazno mjesto susreta lovačkih saveza brojnih županija. Podršku sajmu i ove je godine dao predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak. Posjetitelji će se na ove dvije sajamske priredbe upoznati sa zanimljivostima usmjerenima na afirmaciju lovnog i ribolovnog turizma i sporta kao dijela ukupne turističke ponude.

Pomoćnik ministra poljoprivrede najavio novi Zakon o lovstvu

Pomoćnik ministra poljoprivrede Ivica Francetić je izjavio: "Za lovce i ribolovce možemo reći da predstavljaju značajnu populaciju u našem društvu, imamo oko 72.000 lovaca a imamo i 35.000 ribolovaca na slatkim vodama. Oni imaju značajnu ulogu u očuvanju naše prirode i u samom društvu".

Francetić je najavio sufinanciranje električnih pastira u svrhu sprječavanja štete od divljači na poljoprivrednim površinama. Također, Ministarstvo će sufinancirati i promidžbu i informiranje u svrhu promicanja lovstva, a i rješavati će se problem velikog američkog metilja. Najavio je i izradu novog Zakona o lovstvu te je pozvao lovce da svojim prijedlozima i sugestijama pomognu u izradi kako bi zakon bio što kvalitetniji.

OPG Birovljević

Brojni OPG-ovi izlažu svoje proizvode

Na Sajmu se mogu pronaći i tradicionalni prehrambeni proizvodi. Među velikim izborom sireva, vina, likera, su i suhomesnati proizvodi OPG-a Birovljević iz Petrijevaca. Vlasnik OPG-a nam ističe: "Predstavljam tradicionalne suhomesnate proizvode. Glavni najpoznatiji proizvod nam je slavonski kulen, zatim kulenova seka, čvarci, krvavice, šunka, slanina. Očekujem dobru prodaju na sajmu. Cijene su umjerene, kulen prodajem za 200 kuna po kilogramu".


Fotoprilog


Tagovi

Sajam Pampas SALORI Lova Ribolova Ivica Francetić Osječki sajam


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]