Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski festival u Baranji, 2014.
  • 25.06.2014. 10:00

Na Gator festu nagrađena najbolja vina

Gator fest ove je godine okupio više od 100 izlagača, a za enološko natjecanje prijavljeno je više od 140 vina

  • 131
  • 6
  • 0

U suorganizaciji Općine Kneževi Vinogradi, Turističke zajednice Baranja, Belja i APP-a, 13. i 14. lipnja 2014. godine, održan je Gator fest, promotivna turističko-gastronomska manifestacija. Nakon prvog festivalskog dana održanog na vinskim cestama i podrumima Zmajevca, drugi i završni dan Gator festa održan je u Kneževim Vinogradima. Uz sjajna vina, glazbu i autohtonu gastro-ponudu, festival je u potpunosti opravdao očekivanja. Ponudi Gator-a, osim vinara, pridonijeli su i svi OPG-i ovoga kraja, te ostali turistički subjekti.

Vedran Kramarić, zamjenik načelnika općine Kneževi Vinogradi, kao cilj ove manifestacije istaknuo je promociju turistčke ponude Općine s naglaskom na vinsku ponudu ovoga kraja. Ideju organizacije ovakvog festivala pohvalili su svi vinari jer Baranja je vinska regija koja zaista zaslužuje veću promociju kako bi učvrstila svoju poziciju na vinskoj karti Hrvatske. Vinar, Slavko Kalazić smatra da su Istra i Kutjevo odlični primjeri kvalitetne promocije vina, te da Gator fest, uz dogradnju u organizaciji koja svake godine pokazuje napredak, ima potencijal prerasti sadašnje okvire. Za enološko natjecanje prijavljeno je više od 140 vina, a sudjelovalo je 100-tinjak izlagača iz Baranje i drugih dijelova Hrvatske. Posjetitelji su bili u mogćnosti kušati vina uz kupnju vinske kušateljske čaše po simboličnoj cijeni.

Vinari su nagrađeni u dvije kategorije:

  • Najbolje bijelo vino - Traminac, Vinarija Kalazić, Batina
  • Najbolje crno vino - Merlot Goldberg, Belje

Ukupno je dodjeljeno 23 zlatna odličja, od kojih je najviše bilo beljskih, 48 srebrnih, te 23 brončana.


Tagovi

Gator Fest Vedran Kramarić Turistička ponuda Slavko Kalazić Zmajevac Vinski podrum Kneževi vinogradi Baranja Belje


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić