Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival sira
  • 17.06.2014. 14:00

Međunarodni festival sira Drniš 2014.

Međunarodni festival sira u Drnišu okupit će brojne proizvođače sira, kao i pršuta, meda, vina i maslinovog ulja

Foto: freepik.com
  • 151
  • 10
  • 0

U petak, 20. lipnja 2014. na Gradskoj tržnici u Drnišu s početkom u 17:00 sati održat će se peti po redu Međunarodni festival sira koji ima za cilj promociju sirarske proizvodnje i poticanje stvaranja brandova autohtonih i tradicijskih sireva.

U okviru drniškog festivala sira predstavit će se tako brojni proizvođači sira, kao i pršuta, meda, vina, maslinovog ulja i to sa područja cijele Hrvatske, ali i susjedne Bosne i Hercegovine. Festival i ove godine nastavlja promovirati proizvodnju autohotnih vrsta sireva u Šibenskoj-kninskoj županiji te u tri susjedne županije: Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Ličko-senjskoj županiji kojima je zajednička tradicija u pravljenju poznate delicije - sira iz mišine.

Posjetitelji će osim u vrhunskim autohtonim delicijama moći uživati i u zabavnom programu u kojem će sudjelovati gradski zbor "Neuma" kao i u scenskom nastupu Damira Mihanovića Ćubija, koji će trajati duboko u noć.

Ova manifestacija osim humanitarnog karaktera ima zadaću promicanja sirarske proizvodnja u Republici Hrvatskoj u svrhu poticanja stvaranje branda tradicijskih sireva, a posebice sira iz mišine. Manifestacija se održava upravo u Drnišu iz razloga što je drniški kraj izvorište autohtone sirarske proizvodnje u ovom dijelu Dalmacije, a napose sira iz mišine.

Foto: freepik.com


Tagovi

Festival sira Drniš Sirarska proizvodnja Sir iz mišine Pršut Med Vino Maslinovo ulje Damir Mihanović Ćubi Humanitarno


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.