Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 16.05.2018. 12:00

Lemken na Poljoprivrednom sajmu predstavlja VarioPack priključak

Prepoznatljivi po vrhunskim dodacima, ali i po svojoj plavoj boji, doneli su nešto sasvim novo na naše tržište, što predstavljaju i na Sajmu, a reč je o VarioPack priključku.

Foto: Aleksandra Kekić
  • 402
  • 19
  • 0

I ove godine nemačka firma Lemken, vodeći lider u proizvodnji plugova, priključnih mašina za obradu zemljišta i mašina za setvu, izlaže svoje proizvode na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Prepoznatljivi po vrhunskim dodacima, ali i po svojoj plavoj boji, doneli su nešto sasvim novo na naše tržište, što predstavljaju i na Sajmu, a reč je o VarioPack priključku. Ovde se radi o kombinovanom priključku sa prednje nošenim valjkom za stabilizaciju zemljišta, roto drljačom u kombinaciji sejalicom.

Mehanizacija prilagođena za sve poljoprivredne mašine

Inače, Lemken od kraja prošlog veka posluje u Srbiji, kada je zastupnik bio Interexport. Od 2002. do 2011. godine posao preuzima preduzeće Restrejd, da bi 1. jun 2012. godine označio direktno prisustvo tri velika dilera: Agrovojvodina mehanizacija, Almex i Profiagrar, koji sarađuju sa Bosnom i Hercegovinom i Makedonijom.

Trenutno traje akcija, gde se dobija 500 evra popusta za tanjirače i grubere po metru zahvata i popust od 100 evra na sejalice po ulagaču

"Kada se spomene ime Lemken, prva asocijacija je plug, po čemu je firma i najpoznatija, ali sem toga u svom asortimanu imamo i tanjirače, grubere, germinatore i roto drljače, prskalice, sejalice za setvu strvnih kultura, i tri modela kratkih tanjirača", kaže Slavković i dodaje da je mehanizacija prilagođena za sve poljoprivredne mašine - manje, srednje i veće.

Lemken
Lemken izložba na Poljoprivrednom sajmu

Dve povoljne akcije

Ono što je srećna vest za poljoprivrednike je i to da ovo preduzeće na našem tržištu tri godine nije menjalo cene. Agent prodaje Milan Slavković kaže da Lemken trenutno ima i dve veoma povoljne akcije koje traju do 31. jula: "Trenutno traje akcija, gde se dobija 500 evra popusta za tanjirače i grubere po metru zahvata i popust od 100 evra na sejalice po ulagaču".

Prihod od izvoza u 2017. godini - 360 miliona evra

Da je reč o vrlo uspešnoj firmi govori i podatak da trenutno imaju 1.400 zaposlenih, a samo prošle godine su od izvoza imali prohod od 360 miliona evra. Inače, kompanija Lemken je nastala je od nekadašnje kovačnice u industrijskom gradiću Birten,1844. godine. Prvi Lemkenov patent bio je reverzibilni plug, prijavljen 1925. godine, kada je počela i serijska proizvodnja plugova. Nakon jednog veka, fabrika je preseljena u Alpen, koji se nalazi 50 km severo-zapadno od Dizeldorfa, gde se i danas nalazi.

Značajan događaj za kompaniju je prezentovanje polu-nošenih plugova obrtača 1966. godine, što je nagrađeno od strane DLG-a.  Zatim dolazi i do proširivanja proizvodnog programa na: rotacione drljače Zirkon, disk kultivatore Smaragd, pneumatske sejalice Solitar i mehaničke sejalice Saphir.

Za više informacija o svim Lemken modelima, posetite ih na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu ili se obratite prodajno-stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!

Foto: Vedran Stapić


Foto prilog


Tagovi

Lemken 85. Poljoprivredni sajam Novi Sad Plug VarioPack priključak Milan Slavković


Autor

Ljiljana Milovanović

Više [+]

Poljoprivredna tehničarka voćarsko - vinogradarskog smera sa bogatim novinarskim iskustvom u različitim medijima. Dobtinica nagrade za najbolju novinarku Dnevnika 2010. godine. Ljubitelj pasa.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Božanski cvetovi žutog narcisa.