Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS Sjeme
  • 05.02.2015. 07:15

KWS stručna predavanja i edukacije

Osim novih hibrida kukuruza, sirka i suncokreta, KWS će u 2015. za svoje klijente omogućiti bespatnu analizu na aflatoksine!

  • 553
  • 28
  • 0

Zimsko vrijeme uobičajeno je za stručna predavanja, a čak njih 30 održano je u protekloj godini u organizaciji tvrtke KWS Sjeme. Jedno takvo predavanje održano je u Belom Manastiru gdje je prof.dr.sc. Bojan Stipešević kao gost predavač govorio o obradi tla i postrnoj sjetvi.

Kako se pripremiti za nadolazeću sjetvu, koje hibride sijati, koji su to noviteti u svijetu poljoprivrede, što je novo u ponudi KWS-a i kakve su mogućnosti u proizvodnji kukuruza, suncokreta i sirka te analiza prošlih godina, samo su neke od tema koje KWS stručnjaci obrađuju na ovakvim predavanjima.

Analiza godine 2014.

KWS predstavnici su prije svega rezimirali prošlu godinu te istaknuli da će, bez obzira na vremenske prilike ili neprilike, godina biti za pamćenje jer je početkom godine uljana repica oborila sve rekorde i reklo bi se da je bila godina sa najviše prinosa do sada.

Ukoliko se pogledaju prinosi šećerne repe, koji su bili izrazito visoki te čak premašili najbolje rezultate iz 1968. godine, prinosi kukuruza također nisu za zanemariti tako da možemo reći da je u ovoj godini problem bio samo nedostatak toplog vremena.

Na stručnom predavanju predstavljen je i sirak koji je značajan iz dva aspekta: za proizvodnju bioenergije te kao stočna hrana, a u Hrvatskoj se sije na oko 7.000-8.000 ha. U KWS programu se nalazi čak 8 različitih hibrida sirka:

Prof. Bojan Stipešević se osvrnuo na načine u obradi i pripremi tla te postrnu sjetvu, odnosno mogućnosti i potencijale u proizvodnji.

U 2015. besplatna analiza na aflatoksine!

Osim rezultata iz prošle godine, u KWS-u su najavili i što očekuju i pripremaju za novu sezonu 2015. godine. Osim novih hibrida kukuruza, sirka i suncokreta, tu su i novi projekti poput analize na aflatoksine gdje će svim svojim klijentima pružiti mogućnost da analizu naprave besplatno.

U prilogu ispod članka pogledajte fotogaleriju i video prilog sa događaja!


Povezane biljne vrste

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Suncokret

Suncokret

Sinonim: Cvijet sunca, trava sunca | Engleski naziv: Sunflower | Latinski naziv: Helianthus annuus L.

Suncokret potječe iz Amerike (Meksiko, Peru). Najprije je uzgajan kao ukrasna biljka, sjeme je korišteno za prehranu ptica, a ljudi su jeli jezgru iz sjemena. 1840. godine je prvi... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

KWS Sjeme Stručno predavanje Beli Manastir Analiza 2014. Bojan Stipešević Obrada tla Postrna sjetva Kukuruz Porizvodnja sirka Suncokret


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?