Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarski dani
  • 12.09.2021. 10:00
  • Osječko-baranjska, Kopačevo

Kopačevo, selo koje je tradiciju ribarenja pretvorilo u jednu od vodećih manifestacija

Već 23. Ribarske dane u Kopačevu, selu na rubu Kopačkog rita, stignete posjetiti još danas.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 447
  • 113
  • 0

Fiš paprikaš, šaran na rašljama, ali i čipš od iste hvaljene slatkovodne ribe, pa pečeni smuđ i som tek su dio onoga što vas čeka na 23. Ribarskim danima u Kopačevu koje stignete posjetiti još danas. 

Ovo malo, nekoć ribarsko selo na rubu Parka prirode Kopački rit, s godinama je dokazalo da ima adute za privući goste. Usuđujemo se reći, postati i rujanskom top destinacijom, ne samo Baranje već i Osječko-baranjske županije. Najbolji dokaz su kolone automobila pa i rijeka ljudi koja je jučer preplavila ulice ovoga sela koje broji tek oko 600 stanovnika, većinom mađarske nacionalne manjine. 

Prilika je to i opskrbiti se najboljim što nude domaći OPG-ovi čijih štandova, barem nam se čini u odnosu na prošlu godinu, ima više - kravlji i kozji sirevi, suhomesnati proizvodi crne slavonske svinje, ajvar, pinđur, češnjak, neizostavna baranjska paprika... 

"Odlično je, svaka čast". Treba nam ovakvih događanja i neka ih je što više", čuli smo od Branke koja je u Kopačevo stigla iz Belog Manastira. 

Sve je, kažu, bolje uz domaću baranjsku papriku 

Ako niste "od ribe", u Kopačevu uživati možete i u čobancu, jelima od divljači, kobasicama, langošicama, fritulama, a tu je i nadaleko poznata mađarska slastica kurtoš kolač. No, želite li je probati, pripremite se na priličan red i čekanje među onima koji se žele zasladiti. 

"Nije ovo ni prva ni zadnja manifestacija ovog kraja ove godine, ali jedna od vodećih i najboljih", rekao je i župan Ivan Anušić. 

Ribarski dani traju tri dana odnosno započeli su u petak, 10. rujna, a sve što smo naveli, provjeriti možete i sami još danas, u nedjelju, 12. rujna. 


Fotoprilog


Tagovi

Ribarski dani Kopačevo Manifestacija Šaran na rašljama Fiš paprikaš


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?