Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija za medije
  • 29.01.2015. 17:00

Jakovina o natječajima za Mjeru 4!

Konferenciju povodom objave natječaja za Mjeru 4 Ruralnog razvoja održat će ministar Tihomir Jakovina

Foto: PIXELL
  • 450
  • 24
  • 0

Povodom raspisivanja natječaja za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda Mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., Ministar Tihomir Jakovina održat će konferenciju za medije koja će se održati 30. siječnja 2015. godine u 11 sati u Dvorani za sastanke (Kabinet ministra) Ministarstva poljoprivrede (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

Podmjera 4.1. - Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva sastoji se od tri tipa operacije: restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).

Podmjera 4.2. - Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, sastoji se od dvije operacije - povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i korištenje OIE.

Isti će dan zamjenica ministra Snježana Španjol u sklopu Konvencije zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata održati prezentaciju "Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. - 2020." uz pitanja i raspravu. Prezentacija će se održati u 14:30 sati u Kongresnom centru Foruma Zagreb (Green Gold, Radnička cesta 50, 1. kat). Na Konvenciji će biti riječi o aktualnim temama iz područja zadružnog poduzetništva i djelovanja braniteljskih zadruga, a ista je organizirana od strane Ministarstva branitelja.

Preduvjet raspisivanja natječaja je usvajanje kriterija rangiranja od strane Odbora za praćenje provedbe Programa i objava Pravilnika o provedbi navedenih podmjera. Kako bi se korisnici, a i konzultanti, u kratkom vremenskom roku od objave Pravilnika do objave natječaja, što kvalitetnije informirali o mogućnostima podmjera te uvjetima prijave u, četiri županijska centra organizirat će se predavanja za zainteresirane.

Predavanje za konzultante podmjera održat će se također 30. siječnja 2015. godine s početkom u 11:00 sati u Kino dvorani, Ministarstvo poljoprivrede (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

Program predavanja:

  1. Predstavljanje podmjera 4.1 i 4.2 i pojašnjenje odredbi Pravilnika (MP)
  2. Predstavljanje načina prijave projekata (APPRRR)
  3. Kreditne linije HBOR -a namijenjene financiranju projekata (HBOR)
  4. Pitanja - rasprava

Sudjelovanje na predavanjima je besplatno i otvoreno za medije, te nije potrebna prethodna prijava. U slučaju odaziva većeg broja sudionika, održat će se dodatna predavanja u popodnevnom terminu.

Izvor: Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede

Foto: PIXELL


Tagovi

Tihomir Jakovina Ministarstvo poljoprivrede Konferencija za medije Podmjera 4.1. Podmjera 4.2. Operativni program ruralnog razvoja Predavanje za konzultante Ministarstvo branitelja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.