Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interslast
  • 10.10.2019. 09:00
  • Krapinsko-zagorska, Tuheljske toplice

Interslast - dođite i okusite više od 200 vrsta izvornih kolača

Sudionici će moći kušati brojne kolače s medom, medenjake, paprenjake, medene pite po recepturama baka, a koristit će se isljučivo med hrvatskih pčelara.

Foto: Facebook/Hrvatska obrtnička komora - HOK
  • 595
  • 73
  • 0

Već 8. međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva "Interslast“, održat će se 15. listopada 2019. u Tuheljskim toplicama (hotel "Well“).

"Riječ je o tradicionalnom kongresu koji preferira hrvatske, regionalne ali i svjetske izvorne slastice, putem predavanja, stručnih radionica, natjecanja učenika srednjih slastičarskih škola s područja Alpe Jadran, natjecanja profesionalnih slastičara i ljubitelja slastica. Brojne degustacije otkrit će okuse više od 200 raznih vrsta izvornih kolača. Uz gostovanje nekoliko inozemnih slastičara (Austrija, Nigerija, Slovenija, Turska, Italija, Njemačka i Srbija) predstavit će se izvorni kolači iz 6 hrvatskih županija. Glavna tema je: Med u slastičarstvu, što ima poseban značaj, budući da Hrvatska ima jedan od najkvalitetnijih medova u regiji i šire", najavljuje organizator Stjepan Odobašić. 

Sudionici će moći kušati brojne kolače s medom, medenjake, paprenjake, medene pite po recepturama baka. U sklopu programa prikazat će se izrada starinske medvene pite iz Podravine, tradicijski i izvorni medenjaci Hrvatskog Zagorja, korčulanski klašun, šapice s medom, zadarski smokvenjaci, nigerijski puff-puff s medom (vrsta afričke slastice nalik fritulama), austrijski, uskrsni medeni kolači, starinski, tradicijski kolač s medom iz Homolja, izvorna, blagdanska, medena pita iz Srbije, razne zagorske i podravske kolače s medom, medenjake i kolače s medom iz Varaždinske županije.

Susjedi Slovenci pokazat će kako se radi slovenska potica, koja je nedavno zaštićena u EU. Svi inozemni slastičari spravljat će i u radionicama koristiti med hrvatskih pčelara. Hrvatski med će se koristiti i u spravljanju natjecateljskih radova. Očekuje se sudjelovanje od ukupno 125 ekipa iz područja Alpe Jadran i zemalja bivše Jugoslavije. 

"Želja nam je da hrvatski slastičari shvate vrijednost kakvoće hrvatskog meda, te da svoje potrošače obraduju visokom razinom kakvoće slastica, a to ćemo na kongresu učiniti putem brojnih radionica!", ističe Stjepan Odobašić.


Tagovi

Interslast Slastice Kongres Izvorni kolači


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).