Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatsko povrće
  • 27.11.2022. 12:00
  • Međimurska, Sveti Martin na Muri

Inovacije, izazovi i perspektive povrćarstva teme su stručnog seminara "Hrvatsko povrće"

Sv. Martin na Muri uskoro će ugostiti stručnjake i proizvođače povrća na 6. po redu stručnom seminaru "Hrvatsko povrće".

Foto: Depositphotos/robert_g
  • 553
  • 62
  • 0

Već 6. po redu stručni seminar "Hrvatsko povrće" koji okuplja domaće povrćare održat će se od 1. do 2. prosinca ove godine u Sv. Martinu na Muri u sklopu hotela Terme Sv. Martin, Izvorska 3. 

Okupit će najbolje što ta proizvodnja ima u Hrvatskoj, a ovogodišnji naglasak seminara stavljen je na inovacije, izazove i perspektive hrvatskog povrćarstva u razdoblju 2023.-2027. g., klimatske promjene, iskustva u proizvodnji, zaštiti te sve značajnijoj ekološkoj proizvodnji.

Na seminaru će se predstaviti i aktualnosti u trženju povrća. Kroz izlaganja eminentnih stručnjaka sudionici će steći uvid u aktualnu problematiku proizvodnje i zaštite, kao i o uvođenju novih proizvoda i tehnologija u proizvodnji ovih kultura. U skladu sa strategijama Europske unije i Zelenog plana, održat će se i rasprave o ekološkoj proizvodnji i biološkoj zaštiti povrća.

Novost je da će dio predavanja održati sami proizvođači. Oni će u svojim izlaganjima ukazati na teškoće i izazove s kojima se susreću u proizvodnji. Održat će se i tradicionalni okrugli stol na kojem donositelji odluka, državnih institucija i jedinica lokalne samouprave daju odgovore na goruća pitanja proizvođača.

Seminar objedinjuje najnovija saznanja i aktualne informacije iz povrćarstva. Namijenjen je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i tvrtkama iz tog sektora.

Prijaviti se možete ovdje, a program pronađite u dokumentu ispod teksta.

Inače, ovaj se događaj odvija uz potporu Ministarstva poljoprivrede. Organizatori su Gospodarski list i Zajednica udruga hrvatskih povrćara, a suorganizatori Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska poljoprivredna komora te Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.


Dokumenti


Tagovi

Hrvatsko povrće Stručni skup Seminar Gospodarski list


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.