Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer AgroShop Expert
  • 23.01.2015. 18:00

Inovacije iz Bayera za 2015.!

Tradicionalno održan Bayer Expert forum na kojemu su Bayerovi stručnjaci predstavili razne inovacije i priredili brojna iznenađenja!

  • 854
  • 53
  • 0

Sad već tradicionalni susret poljoapotekara i tvrtke Bayer u Sv. Martinu na Muri održan je od 23. do 24. siječnja, okupivši preko 300 sudionika iz cijele Hrvatske. Osim nadaleko poznatog i dobro provjerenog herbicida u kukuruzu – Laudisa, na Bayer Expert forumu struci su predstavljeni i novi proizvodi: Alister grande – herbicid u ozimoj pšenici te Luna Experience - fungicid u vinovoj lozi te voću i povrću.

Od pilot projekta do brenda!

Uvodna riječ direktora prodaje, Petera Knaflića

Pozdravnu riječ uputio je orgaizator događaja, direktor prodaje Peter Knaflić, a nakon njegove vedre uvertire, mikrofon je preuzela uvijek šarmantna Jadranka Aleksić, koordinatorica prodaje za maloprodajni segment. Aleksić je prisutnima prezentirala Bayer Agro Shop Expert koncept, koji je započet 2011. godine kao pilot projekt i tada je imao 15 poslovnih partnera te 3 proizvoda, da bi već iduće godine brojka partnera narasla na 40, a u ponudu ušli i proizvodi za žitarice te vinogradarski proizvodi. Danas pak broji čak 80 partnera te sve više proizvoda, a u planu je i daljnji rast te proširivanje ponude za partnere.

Alister grande u borbi protiv korova

Alma Udovčić

Najmoderniji herbicid za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova na ozimoj pšenici i pšenoraži, Alister grande, predstavila je Alma Udovčić, Bayerov Crop Manager. Alister grande sastoji se od tri aktivne tvari i zaštitnog sredstva koji garantiraju najširi spektar djelovanja, bez štetnog utjecaja na razvoj ozime pšenice i pšenoraži. Alister grande primjenom u jesen ili rano u proljeće, u jednom prohodu osigurava usjev čist od najvažnijih travnih i širokolisnih korova. Primjenom u jesen omogućena je trenutna i dugotrajna kontrola korova u pšenici i pšenoraži. Proizvođač primjenom Alistera grande u jesen osigurava prinos eliminacijom konkurentskih korova te ima mogućnost bolje raspodjele poslova u proljeće.

Novi kombinirani fungicid!

Novi kombinirani herbicid - Luna Experience

Stipe Đuzel, Bayerov agronom, ponosno je predstavio novi kombinirani fungicid iz nove kemijske skupine i novog načina djelovanja - Luna Experience. On ima sistemično i translaminarno djelovanje te djeluje na sve razvojne stadije pepelnice, od klijanja do sporulacije. Također ima izvrsno djelovanje na skladišne bolesti. Luna Experience smanjuje gubitke i čuva vrijednost kroz cijeli proizvodni lanac, osiguravajući više zdravijih i kvalitetnijih plodova, optimalnu zriobu, duže i sigurnije skladištenje plodova te bolju tržnost proizvoda. S Luna Experience stvara se više proizvoda po mjeri kupca!

Laudis - za igrače na sigurno!

Nakon novih proizvoda, pažnja je poklonjena provjerenom brendu - Laudis. Nazivaju ga pravim zlatom za proizvođače kukuruza jer već u minimalnoj dozi djeluje na širok spektar korovskih vrsta. Više o ovom herbicidu ispričala je Renata Dejanović te se osvrnula na sezonu 2014. godine koju su uvelike obilježile obilne oborine i poplave. Tu je Laudis bio izuzetno koristan jer je neovisan o vremenskim uvjetima te kao takav idealan i za biljku stresne uvjete.

Bayer premium program

Jadranka Aleksić

Svrha ovog programa je osigurati uštede za proizvođače i dodatnu vrijednost za poslovne partnere. U 2014. godini podijeljeno je čak 11.000 kuponskih setova, a u 2015. oni će biti pojačani za još dva proizvoda - Equip i Sphere. Najbolji odaziv u 2014. godini na ponuđeni program bio je u segmentu ratarstva (1-50 ha) te vinogradarstva (1-5 ha). Čak 469 prodajnih mjesta označeno je kao Bayer premium partner. Na Bayerovim web stranicama saznajte više o programu i učlanite se!

Noviteti i edukacije!

Prisutni su za kraj mogli poslušati i prezentaciju iz Bayerove logistike koju je poveo Ivan Klarić. Postavio je pitanja problematike distribucije proizvoda, ali i iznio plan njihovog riješenja već i za 2018. godinu. U 2015. godini se mogu očekivati i neke promjene kao što su pakiranja proizvoda, konkretno Confidor insekticida, koji će dobiti kvalitetniju i sofisticiraniju ambalažu.

Mlade snage Bayera

U svrhu edukacije prisutnih, Anja Lonjak pričala je o izazovima koje zakon konstantno stavlja pred poljoprivrednike, učestalo uvodeći neke promjene. Pričalo se o procesu re-registracije proizvoda, rokova valjanosti proizvoda, prestanku valjanosti rješenja, otpadnoj ambalaži, krivotvorenim sredstvima, ali i o održivoj upotrebi pesticida, temi koja ovih dana postaje sve zanimljivija, s obzirom na činjenicu da će do kraja godine svi koji pesticidima rukuju, morati imati dozvolu za isto, osim ako nisu registrirani kao amaterska sredstva.

Kako sve ne bi ostalo samo na riječima, Bayer je u svom stilu pripremio odličnu zabavu i brojna iznenađenja!


Povezane biljne vrste

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Bayer Crop Science Laudis Luna Experience Kombinirani herbicid Bayer AgroExpert Shop Alister grande Herbicid Fungicid Ozima pšenica Kukuruz Suzbijanje korova Vinova loza Peter Knaflić Jadranka Aleksić Alma Udovčić Renata Dejanović Stipe Đu


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.