Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vino
  • 27.06.2013.

Iločki podrumi nakon Pariza, osvojili i London

Nagrade Iločkim podrumima na prestižnom svjetskom ocjenjivanju - Decanter

Foto: RGBStock.com
  • 262
  • 12
  • 0

Najnagrađivaniji hrvatski podrum, nakon zlatne i srebrne medalje u Parizu, 2 srebra i 2 bronce na IWC-u, osvojio je srebrnu medalju za Traminac Premium 2011 na jednom od najprestižnijih i najcjenjenijih svjetskih ocjenjivanja - Decanter u Londonu.

Još je ovo jedno u nizu svjetskih priznanja podrumu čiju su kvalitetu prepoznali još u 18. stoljeću, kada su prvi u svijetu punili vino na chateu način. Iako je povijest vinogradarstva u Iloku duga gotovo 2000 godina, punjenje na samom posjedu označio je prekretnicu u proizvodnji vina kakvu je svijet do tada poznavao. Pakiranjem vina željeli su zaštititi svoju reputaciju od trgovaca koji su kupovali grožđe i proizvodili vina loše kvalitete i s manje skrupula.

Buteljiranje na samom posjedu bio je povijesni trenutak koji su slijedili mnogi. U Burgundiji su ga nazvali domain, a drugdje buteljiranje na samom posjedu. Tako je ostalo do danas. Ako iločki podrumi nisu na butelji onda vino nije tamo proizvedeno.

Posebnost priznanja za Traminac u Londonu još je veća zbog činjenice da je upravo Traminac Iločkih podruma vino koje se služilo na krunidbi kraljice Elizabete II. i da se nalazi u arhivi engleskog kraljevskog dvora. Grožđe za Traminac Premium raste na posebnim položajima, a bere se ručno kako bi se selektiralo samo najbolje. Vino je zlatno žute boje, izraženih sortnih aroma s mirisom ruže i mednih nota. U okusu je puno i bogato, a poslužuje se uz jela od bijelog mesa i lagane deserte.

Autor: ldp Foto: RGBStock.com


Izvori

Večernji list


Tagovi

Iločki podrumi Ocjenjenjivanje vina Vino

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]