Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU kongres
  • 27.02.2014. 14:15

IALB dani 2014. i 1. EUFRAS konferencija

Ovogodišnji domaćih europskog kongresa poljoprivrednih savjetovaca - IALB dani 2014., je Hrvatska

  • 259
  • 21
  • 0

Međunarodni projekt 53. IALB dani - Europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca 2014. ove godine će se održati od 18. do 20. lipnja 2014. u Termama Tuhelj. Tema kongresa će biti "Mogućnosti nove agrarne politike - uloga savjetovanja".

IALB (Internacionalna akademija savjetodavaca u poljoprivredi i obiteljskom poduzetništvu) europska je organizacija poljoprivrednih savjetodavaca iz 18 europskih zemalja, osnovana 1961. godine. Na svojim godišnjim savjetovanjima (IALB dani), koja se redovito održavaju već više od pola stoljeća, omogućava i potiče međunarodnu razmjenu znanja, informacija i iskustava u poljoprivrednom savjetovanju sa ciljem učinkovitog pridonošenja rastu konkurentnosti i održivosti poljoprivrede te ruralnog prostora Europe.

Ove godine, u konkurenciji sa Berlinom, prihvaćena je kandidatura Savjetodavne službe iz Hrvatske, pa će se tako, po prvi puta IALB dani održati u Lijepoj našoj.

Koji je cilj održavanja 53. IALB dana 2014. u Hrvatskoj?

Sudionici savjetovanja će imati jedinstvenu priliku razmijeniti stručna iskustva sa kolegicama i kolegama iz čitave Europe na području poljoprivrednog savjetovanja, ruralnog razvoja te korištenja mogućnosti povlačenja financijskih sredstava iz EU fondova.

Skup će omogućiti nacionalno i međunarodno umrežavanje dionika ruralnog razvoja i inicijative za stvaranje EIP - Europskih inovacijskih partnerstava u poljoprivredi i ruralnom prostoru. Pitanja o kojima će se raspravljati:

  • Što planira Hrvatska primijeniti u okviru EU - Uredbe ruralnog razvoja?
  • Kako možemo postići bolje sudjelovanje aktera ruralnih područja u mjerama razvoja ruralnog prostora?
  • Kako se EU sredstva mogu izdašnije iskorištavati koristeći iskustva drugih zemalja članica?
  • Kako se može postići bolja interakcija znanosti i aktera razvoja ruralnog prostora?

Tagovi

IALB dani PSS Terme Tuhelj Europski kongres Poljoprivredni savjetodavci Uredba ruralnog razvoja Agrarna politika


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]