Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BioFach
  • 10.02.2016. 11:35

I hrvatske tvrtke na eko sajmu Biofach

Među više od dvije tisuće izlagača na sajmu ekoloških proizvoda Biofach u Njemačkoj, bit će i 11 hrvatskih tvrti i OPG-ova.

  • 513
  • 54
  • 0

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, osmu godinu zaredom, na najvećemu europskom sajmu ekoloških proizvoda BIOFACH, predstavljaju se i hrvatski eko proizvođači. Tako će u njemačkom gradu Nürnbergu od 10. do 13. veljače 2016., među više od 2.400 izlagača iz cijelog svijeta, sudjelovati i 11 hrvatskih i to Obrt Annapurna iz Sv. Nedjelje, Aronia uživo d.o.o. iz Zagreba, Art of Raw d.o.o. iz Solina, koprivnička tvrtka Bi-Marct d.o.o., zagrebačka Exploria d.o.o, Hermes International d.o.o. iz Sračinca, Jan Spider d.o.o. iz Pitomače, OPG Alojsa Juga iz Nize, Rizman d.o.o. iz Kleka, zagrebačka tvrtka Vegetariana d.o.o. i Quarnero d.o.o. iz Ičića.

Pokrovitelj sajma je Međunarodna organizacija za ekološku poljoprivredu (IFOAM). I ovoga puta održat će se tradicionalni kongres o ekološkoj proizvodnji u sklopu kojega će biti stotinjak prezentacija i panel rasprava s više od 7.000 sudionika.

U 170 zemalja svijeta danas postoji dva milijuna certificiranih proizvođača koji se ekološkom poljoprivredom bave na površini od 35,1 milijuna hektara i čija se ukupna proizvodna vrijednost procjenjuje na 72 milijarde američkih dolara. Stoga je jasno da još uvijek relativno malo hrvatskih ekoloških poljoprivrednih proizvođača do izražaja jedino može doći putem organiziranih nastupa, kao što je ovo na BIOFACH-u.


Tagovi

BIOFACH Nurnberg Ekološki proizvođači IFOAM Certificirani proizvođači


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]