Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tavola 2014.
  • 25.03.2014. 15:30

Hrvatski proizvođači na sajmu Tavola u Belgiji

Uz pomoć tvrtke Tera Tehnopolis i EU parlamenta, proizvođači tradicionalnih hrvatskih delicija, sudjelovali su na poslovnim susretima u Belgiji

  • 589
  • 16
  • 0

U ponedljeljak, 24. ožujka 2014. s početkom u 10 sati, održana je konferencija za medije nakon poslovnih susreta održanih unutar sajma delikatesne hrane i pića Tavola u Kortrijku - Belgija. Konferenciji je nazočila hrvatska zastupnica pri EU parlamentu, gđa. Biljana Borzan, kao i predstavnici Sveučilišta J. J. Strossmayera i Osječko-baranjske županije te neki od predstavnika tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su sudjelovali na poslovnim susretima.

Hrvatski proizvođači na sajmuTavola

Tera Tehnopolis kao član sektorske grupe Agrofood, u sklopu projekta EEN, dobila je priliku za suorganizaciju poslovnih pregovora u okviru sajma Tavola. Na sastanku sektorske grupe održanom u listopadu 2013. godine Tera Tehnopolis je prepoznala mogućnost koja se pruža hrvatskim, a osobito slavonskim proizvođačima prehrambenih proizvoda. Posebnost sajma Tavola je u tome što je prikladan upravo za proizvođače koji imaju manje proizvodne količine i vrhunsku proizvodnju. Tako je 16 hrvatskih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava dobilo priliku predstaviti svoje proizvode na tržištu zemalja Beneluxa.

Pred hrvatske proizvođače kulena, sireva, vina, voćnih rakija i džemova, bučinog i maslinovog ulja, začinske delikatesne paprike, iz svih hrvatskih regija, no najvećim dijelom iz slavonsko-baranjske regije, postavila se prilika za plasman proizvoda na EU tržište kroz nastup na poslovnim susretima u sklopu ovog renomiranog sajma.

Predstavništo Tera Tehnopolisa

U cilju što kvalitetnijeg nastupa proizvođača na sajmu, tvrtka Tera Tehnopolis izradila im je kvalitetne profile koji su objavljeni u bazi poslovnih pregovora. Kako bi hrvatski predstavnici bili što spremniji za same pregovore, Tera je organizirala sastanke na kojima su sudionici pripremljeni za pregovaranje i upućeni u strategiju nastupa na ovakvim specifičnim pregovorima. Ono čime se nastup hrvatskih proizvođača na sajmu osobito može pohvaliti je dobivanje mogućnosti predstavljanja proizvoda u okviru tzv. Hrvatskog kutka, u sklopu kojeg su im organizatori omogućili degustaciju proizvoda koju je posjetio velik broj uzvanika iz svih zemalja te neki od hrvatskih predstavnika u Europskom parlamentu.

Na Regionalnom forumu za raspravu "Zajednička poljoprivredna politika EU", održanom u prosincu 2013. godine u Osijeku započela je suradnja sa Uredom EU parlamenta u Osijeku te omogućeno financiranje odlaska na sajam kao i posjet EU parlamentu te su na taj način klijenti Tera Tehnopolis dobili izuzetnu priliku za dodatnu promociju i predstavljanje svojih proizvoda na izložbenom doručku u EU parlamentu. Tako su dan nakon sajma i održanih pregovora hrvatski proizvođači posjetili Europski parlament gdje su organizirali degustaciju svojih proizvoda.

Sajam Tavola 2014. u Belgiji

Hrvatski doručak u EU parlamentu posjetili su brojni gosti među kojima je bila i zastupnica Biljana Borzan koja je hrvatskim proizvođačima i omogućila odlazak na sajam. Ono što je najvažnije što je proizašlo iz sudjelovanja na poslovnim pregovorima u okviru sajma Tavola je što su mali hrvatski proizvođači stekli samopouzdanje te otvorili mogućnost plasmana proizvoda na vanjskom tržištu. Također, velik broj poslovnih pregovora koje su odradili otvara dodatnu mogućnost povezivanja i daljnje suradnje te, u konačnici, sklapanja ugovora i izvoz vlastitih proizvoda. Velika prepreka nastupu na stranom tržištu je nepoznavanje potencijalnih partnera. U ovom slučaju to je otklonjeno sasvim jednostavno, svaki sudionik Tera misije u Belgiju 2014. na putovanje je krenuo sa dva unaprijed zakazana poslovna sastanka.


Tagovi

Tavola Sajam delikatesa Biljana Borzan Kortrijk Belgija Tera Tehnopolis EEN ZPP Kulen Sir Vino Bućino ulje Maslinovo ulje


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]