Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni tjedan Berlin
  • 18.01.2019. 13:30

Hrvatska zemlja partner na berlinskom Zelenom tjednu 2020.

Biti zemlja partner Zelenog tjedna nije samo velika čast već i veliki izazov te prilika za naše poljoprivredne proizvođače, ali i Hrvatsku kao zemlju koja se strateški opredijelila za održivu, ekološki prihvatljivu poljoprivredu, izjavio je Tolušić.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 225
  • 40
  • 0

Hrvatska je i službeno postala zemlja partner na Zelenom tjednu 2020. godine. Naime, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisao je danas Sporazum o partnerstvu s berlinskim sajmom, jednim od najznačajnijih svjetskih sajmova poljoprivrede i prehrambene industrije - "Zeleni tjedan Berlin 2019“.

"Biti zemlja partner Zelenog tjedna nije samo velika čast već i veliki izazov te prilika za naše poljoprivredne proizvođače, ali i Hrvatsku kao zemlju koja se strateški opredijelila za održivu, ekološki prihvatljivu poljoprivredu", izjavio je Tolušić u Berlinu te dodao: "Potrudit ćemo se predstaviti ono najbolje što naša zemlja ima, ispričati našu priču i omogućiti našim poduzetnicima nova tržišta."

Osim prilike za sklapanje novih poslova i pronalaska novih tržišta za izlagače, Sajam, navodi se u priopćenju Ministarstva, ima i veliki politički značaj jer okuplja visoke predstavnike država svijeta i Europske unije.

"Sajam je svečano otvoren jučer, 17. siječnja 2019. godine, a nakon svečanosti otvaranja potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sastao se s bavarskom ministricom prehrane, poljoprivrede i šumarstva Michaele Kaniber. Drugog dana Sajma ministar Tolušić se susreo sa saveznom ministricom Njemačke za poljoprivredu i hranu Juliom Klöckner, koja je posjetila štand s hrvatskim izlagačima. Potom je održao bilateralni sastanak s ministrom regionalnog razvoja i zaštite potrošača Baden-Württemberga Peterom Haukomom s kojim je razgovarao o preventivnim mjerama koje se poduzimaju po pitanju afričke svinjske kuge kao i o mogućnostima suradnje na području vinarstva", navode u priopćenju. 

Finska je ovogodišnji partner Sajma, a na svom štandu je ugostila Trio sastanak na kojem su uz domaćina, ministra poljoprivrede Finske Jarija Leppaea bili i potpredsjednik Vlade RH i ministar Tolušić i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Rumunjske Petre Daea. Ministri su razgovarali o suradnji i smjernicama rada za vrijeme predsjedanja koje Hrvatska preuzima 1. siječnja 2020. godine, a trenutno predsjedavajuća je Rumunjska.

U popodnevnim satima danas, 18. siječnja 2019. godine ministar Tolušić s kolegama ministrima susrest će se s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel. Sajam se održava od 18. do 27. siječnja 2019. godine i okuplja 1.800 izlagača iz 170 država, a svake godine ga posjeti više od milijun posjetitelja. Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora organizirali su zajednički nastup hrvatskih tvrtki na Sajmu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zeleni tjedan Berlin Sajam Zemlja partner Hrvatska Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]