Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival ljubavi i vina
  • 13.02.2014. 19:00

Hrvatska vinska priča u znaku Valentinova

Još uvijek niste isplanirali gdje povesti svoju ljepšu polovicu za Valentinovo? Evo idealne prilike - ljubav i vino u zraku na festivalu Hrvatska vinska priča

Foto: freepik.com
  • 302
  • 24
  • 0

Hrvatska vinska priča jedinstveni je festival ljubavi i vina, koji će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održati 14. i 15. veljače 2014. godine. Festival je to koji promovira vinski turizam Hrvatske i objedinjuje proizvodnju i prodaju vina s turizmom. Na manifestaciji će se okupiti isključivo hrvatski vinari uz predstavljanje vinskih cesta i promociju bogate ponude kvalitetnih hrvatskih vina.

Građani će tijekom dva dana održavanja festivala Hrvatska vinska priča na 600 m² izložbeno-prodajnog prostora upoznati stotinjak prepoznatljivih i uspješnih vinara iz cijele Hrvatske i kušati njihova vina. Organiziratori događaja su Udruga Vinska cesta i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba. Ujedno, valja naglasiti da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić idejni začetnik i glavni pokrovitelj Hrvatske vinske priče. Ova novoosnovana manifestacija ima gospodarski, kulturni i turistički značaj, a organizatori u ovom festivalu vina vide priliku da se hrvatska vina predstave u svoj svojoj posebnosti i prepoznatljivosti. Povezivati lokalnu gastronomiju, te vina i turizam u cjeloviti turistički proizvod, temeljna je ideja.

Manifestaciji se pridružilo i Udruženje vinarstva koje djeluje pri HGK s brandom hrvatskih vina "Vina Croatia - Vina Mosaica", s prepoznatljivim i reprezentativnim vinarima iz četiri regije: Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Dalmacija, Istra i bregovita Hrvatska.

Uz središnji program u šatoru na Trgu bana Jelačića, bogat program manifestacije odvijat će se na još dvije lokacije - u Hotelu Dubrovnik te u Hrvatskoj kući. Tako će Udruga Vinska cesta u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu u Hotelu Dubrovnik organizirati predavanje na temu "Uloga autohtonih sorti vinove loze u razvoju vinarstva i vinskog turizma", s kušaonicom nekoliko sorti autohtonih hrvatskih vina. U Hrvatskoj kući, Udruga WoW (Women on Wine) koja okuplja jake ženske snage vinarstva i objedinjuje enologinje, sommelierke i žene ljubiteljice vina, također će građanima održati nekoliko zanimljivih radionica.

Na samo Valentinovo, 14. veljače, Hrvatska kuća ponudit će znatiželjnicima i zaljubljenima i tzv. vinske izazove - vinski maraton za zaljubljene parove. Posjetitelji će također moći naučiti koja se pravila poštuju pri sljubljivanju vina i hrane, kao i kušati zanimljive okuse prilikom sparivanja božanskog napitka kojim se vino smatra još od davnina, uz sir, čokoladu i tradicionalne hrvatske delicije.

Festival ljubavi i vina Hrvatska vinska priča trebao bi prerasti u tradicionalnu manifestaciju, a ovogodišnje, premijerno izdanje festivala okupit će velik broj sudionika, interesanata i zaljubljenika u ovo božansko piće.

Foto: freepik.com


Tagovi

Hrvatska vinska priča Valentinovo Zagreb Festival vina Milan Bandić WOW HGK


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P