Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni tjedan
  • 24.12.2019. 10:30
  • Berlin, Njemačka

Hrvatska partner Zelenog tjedna u Berlinu, predstavlja se 50-ak naših izlagača

Ovakvo predstavljanje Hrvatske i autohtonih proizvoda pod reflektorima 61 države sudionice ima za cilj podići razinu, kvantitetu i kvalitetu razmjene s Njemačkom, ali i s cijelom svijetom, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 385
  • 23
  • 0

Najveće međunarodno događanje u području poljoprivrede - internacionalni sajam Zeleni tjedan, koji će se održati od 17. do 26. siječnja 2020. u njemačkom gradu Berlinu, od velike je važnosti za Hrvatsku – zemlju partner ovogodišnje međunarodne poljoprivredne manifestacije. Zahvaljujući izvrsnim diplomatskim, gospodarskim i trgovinskim odnosima između dvije zemlje, upravo su Berlin, Njemačka i Zeleni tjedan pravo mjesto da Hrvatska u punom sjaju predstavi svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju te unaprijedi svoje trgovinske odnose u Europi i svijetu, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

O važnosti sajma za europsku i svjetsku poljoprivredu te odnose među zemljama najbolje govore zaista impresivne brojke:

  • 61 država sudionica
  • 1.800 domaćih i stranih izlagača
  • 400.000 posjetitelja
  • 118.200 m2 izložbenog prostora

"Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, predstavit će hrvatsku poljoprivredu i njene specifičnosti u najboljem svjetlu na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici. Hrvatsku će tako predstavljati pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će ponuditi svijetu okus Hrvatske - gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda. Također, posjetitelji sajma imat će jedinstvenu priliku uživati u prepoznatljivim hrvatskim tradicionalnim jelima pripremanima od hrvatskih namirnica u nacionalnom hrvatskom restoranu u berlinskoj "zelenoj“ kuhinji", najavljuju iz Ministarstva. 

Kako podsjećaju, osim što su Nijemci najbrojniji gosti u Hrvatskoj tijekom cijele godine, Njemačka je jedno od najvažnijih hrvatskih izvoznih tržišta, gdje se plasira gotovo desetina ukupnog izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te svake godine razmjena nastavlja rasti. Ovakvo predstavljanje Hrvatske i autohtonih proizvoda pod reflektorima 61 države sudionice ima za cilj podići razinu, kvantitetu i kvalitetu razmjene s Njemačkom, ali i s cijelom svijetom.

Sve informacije o Zelenom tjednu možete pronaći ovdje i ovdje


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zeleni tjedan Hrvatska partner Međunarodni sajam Berlin


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]